Ermenistan Askerleri Ateşkesi İhlal Etti, 2 Sivil Ağır Yaralandı

Ermenistan Askerleri Ateşkesi İhlal Etti, 2 Sivil Ağır Yaralandı

Ermeni askerleri dün akşam saatlerinde ateşkesi bozarak Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı yakınlarında ateş açtı. Tovuz ilçesine bağlı Alibeyli köyüne açılan ateş sonucunda iki sivil ağır yaralandı. Tovuz Merkezi İlçe Hastanesi’nden...

Ermeni askerleri dün akşam saatlerinde ateşkesi bozarak Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı yakınlarında ateş açtı. Tovuz ilçesine bağlı Alibeyli köyüne açılan ateş sonucunda iki sivil ağır yaralandı.

Tovuz Merkezi İlçe Hastanesi’nden yapılan açıklamada, Ermeni askerlerinin dün akşam ateşkes ihlali yapması sonucunda Ferid Memmedov (17) ve Anya Elekberova (52) isimli vatandaşların ağır yaralandığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan Elekberova, silah sesinden dolayı ağlayan çocuklarının yanına koşarken yaralandığını ifade etti. Elekberova, yaralandıktan sonra komşulardan hastaneye kaldırılması için yardım istediğini söyledi.

Alibeyli köyünde yaşayan Gülnar Memmedova ise geceleri silah seslerinden uyuyamadıklarını ve bahçelerinde rahat çalışamadıklarını ifade etti. Şelale Seferova isimli diğer bir köy sakini ise açılan ateş sonucunda silah mermilerinin evlerinin çatısını delik deşik ettiğini ve iki köylüsünün de ağır yaralandığını belirtti.

Olay sonrası Tovuz ilçesi Milletvekili Ganire Paşayeva yaralıları hastanede ziyaret etti. Sağlık durumu ağır olan Memmedov'un ise başkent Bakü'de bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.