Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Ermeni soykırımı

Ermeni soykırımı

Ermeni soykırımı yine gündemdedir. Ermeni diasporası boş durmuyor, Ermeni soykırımı yalanını dünyaya tescil ettirip, Küçük Asya’ya sıkıştırılan Türkiye’nin doğusundan bir miktar toprak kopartmak suretiyle Türkiye’yi parçalamaktır. Böylece 1. Dünya Savaşı’nda amaçlanan gaye emperyalistler tarafından gerçekleştirilmiş olacaktır.  

 Yalanla bir yere varılmaz. Bu konuda Osmanlı arşivleri ve diğer arşivler açılır, incelenir, bir sonuca varılır. Bu, gerçekleşmeden siyasi arenada Türkiye’yi zor duruma düşürmek kimsenin çıkarına olmaz ve en çok zararı da Ermeniler görür. Medya’dan öğrendiğimize göre, Türkiye’de 100 binin üzerinde kaçak olarak Ermenistan vatandaşı çalışmaktadır.

Papa Françeşko tehcir olayını, katliam ve soykırım olarak niteledi. Almanya, Fransa ve Rusya gibi emperyalist devletler Papa’yı destekledi. ABD Başkanı Barack Obama ise,  Papa’yı desteklemedi. Siyaseten Ermenice Meds Yeghern’in =Büyük Felaket dedi.

Türkiye Papa’yı kınadı, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ecdadımız Ermenilere zulmetmemiştir,” dedi. Evet, gerçekten ecdadımız, Ermeni tebaasına zulmetmemiştir; tarih boyunca zimmî tebaanın hak ve hukukunu korumuş ve bu sebeple üç kıtada söz sahibi olmuştur.

 Ermeniler Osmanlı Devleti’nin bir tebaasıydı. Zimmî hukuku ile can, mal ve namus emniyeti sağlanmaktaydı, din hürriyeti garanti altına alınmıştı, kültürel açıdan bir sorunla karşılaşmamaktaydılar. Bu sebeple Müslüman tebaa ile zimmî tebaa huzur içerisinde yaşamaktaydı, aralarında bir sorun yoktu.  Ermeni tebaa da Osmanlı devletinin siyasi, iktisadi ve kültürel alanlarda kalkınmasına katkıda bulunmuştu.

Bu tablo örnek bir tablo iken emperyalistler, Osmanlı’nın mülküne göz dikti, dağıtılması gerekirdi. Çeşitli hile ve desiselerle koskoca Osmanlı İmparatorluğu dağıtıldı ve Küçük Asya’ya sıkıştırıldı. Şimdi de Küçük Asya’yı elimizden almak için Ermeni soykırımı yalanını zaman zaman koz olarak kullanmaktadırlar.

 Emperyalist İngiltere, Osmanlı Devleti’ni güneyden ve kuzeyden gelebilecek tehlikelere karşı koruyabilmek için Tanzimat’ın ilan edilmesini istedi. Zor durumda kalan Osmanlı Tanzimat’ı ilan etti.

Tanzimat’ın ruhu, İslâm hukukunu işlemez hale getirmektir. Yani İslâm hukukunun bir bölümü olan zimmî hukukunu yürürlükten kaldırmaktır. Bunun sonucu şer’i mahkemeler yanında laik mahkemeler kurulmuştur.

 Düzen bozulunca Ermeni tebaa, emperyalistlerin içerde fitne ve fesad tohumunu eken bir şebekesi haline geldi. 1915 tehcir olayından önce Halife II. Abdulhamid’e suikast tertip ettiler. Zaman zaman içerde isyan çıkardılar ve birçok Müslüman tebaayı katlettiler ve toplu mezar oluşturdular.

 Osmanlı Devleti, I. Cihan Harbi’ni de fırsat bilen Ermeni çetelerine karşı devlet olarak elbette tedbir alacaktır. Her devlet alır. Aksi halde içerde emperyalizmle işbirliği yapan çetelere karşı tedbir alınmazsa o devlet kısa zamanda çöker.

 Bu bağlamda Ermeniler başta Suriye olmak üzere birçok bölgeye sürgün edilmişlerdir. Bir rivayete göre, Suriye’ye tehcir edilen Ermenilerden 100 bini yolda ölmüştür. Meselenin aslı budur.  Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR