Erkunt dünyada kalitesi ile tanınacak

Erkunt dünyada kalitesi ile tanınacak

Ülke kaynaklarını ekonomiye kazandıran ve insanoğlunun dünyadaki varlığını sürdürebilmesi için hiç durmadan emek harcayan çiftçilerin işini ve hayatını kolaylaştıran Erkunt Traktör, İSO’nun açıkladığı En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl da yeri

Erkunt Traktör, Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alırken, henüz 3’üncü yılında dünya çiftçisine ArmaTrac markasıyla ihracat yapmayı başarmış ve ayrıca 2015 yılının Ocak ayında Sanayi Bakanlığı onaylı AR-GE Merkezini kurarak da AR-GE’ye en çok kaynak ayıran ilk 100 şirket arasında yerini almıştır. Üretim maliyetlerini en aza indirebilmek için Yalın Enstitü ve AR-GE Merkezi ile yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını dile getiren Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, şirket başarı hikayelerini rakamlar ile anlamlandıran bu araştırmanın önemini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Kurulduğumuzdan beri kendimizi hep çiftçinin güçlüsü, kıymetlisi olarak gördük. Bu tanımlamayı bize yakıştıran sevgili çiftçi kardeşlerimiz, aynı zamanda 31 markanın içinde Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörlerini daha iyi tasarlamamız için öneri ve isteklerini her zaman bizimle paylaştılar. Ülkemizde mazot pahalı, demek ki traktörün tasarruflu olması önemli, çiftçinin satın alma gücü düşük, o zaman traktörün işletme giderlerinin düşük olması değerli, çiftçinin çalışma şartları ağır, demek ki ergonomiye yatırım yapmak şart.

İşte bu şekilde tüm tespitlerimize bir çözüm üretmeye çalıştık ve İSO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk traktör markası olduk. Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bir Turquality markası olma ayrıcalığına erişen ilk traktör üreticisiyiz. Ve çok iyi biliyorum ki, nihai kullanıcılarımızın sesi ile beslenen tasarım süreçlerimiz, bizi bugün bulunduğumuz yerden çok daha ileriye taşıyacak. Markamız ve çiftçilerimiz arasında kurulan bu kuvvetli bağ bizim için kazanılan paradan çok daha önemli ve değerlidir. Türkiye’nin en büyük 500 şirket sıralamasında ilk 50’nin arasında yer almak ve Dünya’da da gücüyle bilinen bir Türk Markası olmak istiyoruz. Traktör bizim yegâne üretim alanımız değil, traktör komponentleri konusunda da çalışmalarımız var.  İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer almak, dinamik ve genç yapımızın büyük bir kazanımı olmakla birlikte ayrıca sürdürebilirlik, Yalın Felsefe, mavi-beyaz yaka kadın çalışan istihdamı ve AR-GE faaliyetlerimizin ölçülebilir başarısıdır. Diğer yandan ArmaTrac markamızla da dünya pazarında ciddi bir yer edindik. Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’ ya yaptığımız ihracat ile hem ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor hem de yerli üretim markası olarak dünyada hedeflediğimiz yeri alıyoruz. Hedefimiz Dünya’da kalitesi ile öne çıkan bir Türk markası olmak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.