Erkek Ve Bayan Golf Milli Takımları Balkan Challenge Trophy'de Şampiyon Oldu

Erkek Ve Bayan Golf Milli Takımları Balkan Challenge Trophy'de Şampiyon Oldu

Slovenya'nın Bled şehrinde 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen Balkan Golf Şampiyonası'nda erkek ve bayan milli takımları zirveye çıktı. Erkek ve bayan golf milli takımları Slovenya'nın Bled kentinde düzenlenen Balkan Challenge Trophy'de duble...

Slovenya'nın Bled şehrinde 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen Balkan Golf Şampiyonası'nda erkek ve bayan milli takımları zirveye çıktı.

Erkek ve bayan golf milli takımları Slovenya'nın Bled kentinde düzenlenen Balkan Challenge Trophy'de duble şampiyonluk yaşadı. Türkiye'nin yanısıra Sırbistan, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Romanya, Arnavutluk, Bulgaristan ve Ukrayna'nın mücadele ettiği organizasyonda, ay yıldızlı gençler hem erkeklerde hem de bayanlarda zirveye çıktı.

Ülkelerin üçer kişilik takımlarla mücadele ettiği ve her günün en iyi iki skorunun değerlendirmeye alındığı şampiyonada Serkan Akarsu, Gencay Asan ve Alihan Afşar'dan oluşan Türk takımı 431 vuruşla şampiyon oldu. Sırbistan'ın beş stroke önünde ilk sırayı alan ay yıldızlı ekipte final raundunda -6 oynayan Alihan Afşar günün en iyi skoruna imza attı. Erkeklerde üçüncülük 437 vuruşla Yunanistan'ın oldu.

BAYAN TAKIMI AÇIK FARKLA ŞAMPİYON

Yedi ülkenin katıldığı bayanlar kategorisinde ise Elçin Ulu, Sena Ersoy ve Damla Bilgiç'ten oluşan Türk takımı açık farkla şampiyonluğa ulaştı. Stableford formatında oynanan bayanlar turnuvasında toplamda 224 puan elde eden Bayan Milli Takımı, ikinci Slovenya'ya 49 puan fark attı. Bayanlarda üçüncülük kürsüsüne 171 puan toplayan Bulgaristan çıktı.

Bayanlar kategorisinde ilk üç sırayı da Türk oyuncular paylaştı. Balkan Challenge Trophy'i 219 vuruşla (-10) ile tamamlayan Elçin Ulu kariyerinin en iyi sonuçlarından birine imza atarken, Damla Bilgiç (222) ve Sena Ersoy (228) vuruşla onu izledi.

BAŞKAN AĞAOĞLU'NDAN TEBRİK

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Balkan Şampiyonası'nda elde edilen sonuçların Dünya Amatör Golf Şampiyonası öncesi kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Sporcu ve antrenörleri tebrik eden Ağaoğlu, "Tarihte ilk kez Balkan Challenge Trophy'de çifte şampiyonluk yaşadık. Çalışmalarımızı aksatmadan sürdürerek Eylül ayında Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.