Erişkinlere “aşı” Uyarısı

Erişkinlere “aşı” Uyarısı

24-30 Nisan Avrupa Aşı Haftası nedeniyle İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Erişkin Aşı Sempozyumu” düzenlendi. Sağlık çalışanlarına ve stajyer öğrencilere yönelik yapılan konferanslarda...

24-30 Nisan Avrupa Aşı Haftası nedeniyle İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Erişkin Aşı Sempozyumu” düzenlendi. Sağlık çalışanlarına ve stajyer öğrencilere yönelik yapılan konferanslarda erişkin bireylerin aşılanmasının önemine vurgu yapıldı.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda ülke genelinden katılımcıların konuşmacı ve izleyici olarak yer aldığı “2. Erişkin Aşı Sempozyumu”nda erişkin bireylerin aşılanmasının önemine vurgu yapıldı. Sempozyumda amaçlarının erişkin kişilerin de aşılanması gerektiğini halka ve sağlık çalışanların hatırlatmak olduğunu söyleyen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Selma Tosun, “Herkes çocuklarını aşılatıyor ama büyük insanların aşılanması konusu çok da fazla bilinmiyor. Bu konunun önemine vurgu yapmak istedik. 2 sene önce de çok güzel bir katılım vardı, şimdi de çok değerli katılımcılarla bir sempozyum yapıyoruz. Hemen hemen tüm aşılar üzerinde konuşuluyor” dedi.

“BİLGİ DÜZEYİ YÜKSEK DEĞİL”

Aynı zamanda Erişkin Aşı Derneği Başkanı da olan Doç. Dr. Tosun, “Halkın bilgi düzeyi çok fazla yüksek değil. Herkes çocuğunu aşıya götürürken kendisine bazı aşıların yapılıp yapılmayacağını dahi bilmiyor. Bu hafta dünya aşı farkındalık haftası. Bu hafta içinde sağlık çalışanlarına ve stajyerlere eğitimler verdik” diye konuştu.

“HEPATİT B VE TETANOS AŞISI OLDUKÇA ÖNEMLİ”

İzmir’in Karabağlar ilçesinde kadınlara yönelik yaptıkları anket çalışmalarında çok ilginç sonuçların çıktığını kaydeden Tosun, “Hemen hemen hiçbirisi ne hepatit b hastalığını duymuş, ne tetanos aşısını yaptırmış. Bizim için hepatit b ve tetanos aşısı oldukça önemli. 50 yaşın üzerindeyseniz 10 yılda bir aşı yapılması gerekiyor. Kabakulak, kızamık ve suçiçeği geçirmedilerse bunların aşısının yapılması gerekiyor. Şeker hastası, akciğer sorunu olan, bronşit hastası, astım hastası olanların her sene mutlaka grip aşısı yaptırması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.