Ergin Ataman: Saha İçi İsabet Yüzdemiz Düşük Kaldı

Ergin Ataman: Saha İçi İsabet Yüzdemiz Düşük Kaldı

Ukrayna'ya mağlup olan Türkiye'de başantrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrası düşük saha içi isabet yüzdesine dikkat çekti.FIBA Dünya Kupası C Grubu’nda oynadığı üçüncü maçında Ukrayna’ya mağlup olan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda...

Ukrayna'ya mağlup olan Türkiye'de başantrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrası düşük saha içi isabet yüzdesine dikkat çekti.

FIBA Dünya Kupası C Grubu’nda oynadığı üçüncü maçında Ukrayna’ya mağlup olan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda maç sonra başantrenör Ergin Ataman maça iyi başladıklarını ama düşük saha içi isabet yüzdesini iyileştiremediklerini belirtti.

İkinci yarının son kısmında Ukrayna’nın skorda ritmini bulmasının dengeyi değiştirdiğini dile getiren Ataman, Zaytsev ve Mishula’nın yaptığı katkının altını çizerken, "Bugün maça iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk yarıda oynamamız gereken basketbolu oynadık ama saha içi isabetimiz çok düşüktü. Ukrayna da bu yarıda isabetli oynamadı ve önemli üçlükler kaçırdı." dedi.

İkinci yarıda kötü isabet yüzdesi ve top kayıplarının devam ettiğini de belirten Ataman, "Saha içi isabetimiz %35’te kaldı. Buna karşılık Ukrayna Zaytsev ve kenardan gelerek sürpriz bir katkı yapan Mishula ile sayı bulmaya başladı. Özellikle Mishula kritik anlarda çok önemli iki üçlük attı." diyerek, şunları söyledi:

"Normal oyunumuzu oynayamadığımız için pota altında Oğuz ve Ömer ikilisine döndük. Bu plan hücumda işe yaradı ama savunmada Oğuz’un karşısında Zaytsev çok isabetli oynamaya başladı. Birçok zor şutu soktu. Ukrayna bizden daha iyi oynadı ve kazandı. Onları tebrik ederim."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.