Ereğli'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Ereğli'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde silahlı saldırıya uğrayan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Saldırganın, öldürmeden önce kurbanını yakalayıp silahını çekmesi ve yaralanan şahsın uzaklaşmaya çalışması...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde silahlı saldırıya uğrayan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Saldırganın, öldürmeden önce kurbanını yakalayıp silahını çekmesi ve yaralanan şahsın uzaklaşmaya çalışması güvenlik kamerasına yansıdı. Yakalanan zanlının, "Namus için öldürdüm" dediği öğrenildi.

Olay, Çaylıoğlu köyü merkez mahallesinde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çalıştığı fırına gelen Mehmet Özdemir (42), yolda Hidayet Erçin (30) ile karşılaştı. Henüz bilinmeyen bir sebeple Mehmet Özdemir'i marangoz atölyesine iten Hidayet Erçin, belindeki 9 milimetre çapındaki silahı çıkararak Mehmet Özdemir'e kurşun yağdırmaya başladı. Silah sesini duyan Hidayet Erçin'in ağabeyi Adem Erçin (37) koşarak kardeşinin yanına gitti. Araya girerek olayı ayırmak isteyen Adem Erçin de kardeşinin silahından çıkan mermi ile ayağından vuruldu. Bu sırada ekmek fırının önüne doğru kaçmaya çalışan Mehmet Özdemir, arkasından gelen Hidayet Erçin'in silahından çıkan mermilerden dördünün vücuduna isabet etmesi üzerine olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan Adem Erçin, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cinayeti işleyen zanlı Hidayet Erçin ise Çaylıoğlu jandarma ekiplerine silahı ile birlikte teslim oldu. Hidayet Erçin'in teslim olurken "Namus için yaptım" dediği öğrenildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Özdemir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri olay yerini emniyet şeridi ile çevirdi. Köyde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Olayı duyan Özdemir ailesi ve yakınları ise acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Özdemir'in cenazesi morga kaldırıldı.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Bir işyerine ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, elindeki poşetle işine giden Mehmet Özdemir'in önüne Hidayet Erçin'in çıktığı, Özdemir'i marangozhaneye doğru ittikten hemen sonra Erçin'in belindeki silahı çıkardığı görülüyor. Erçin'in yanına koşan ağabeyi Adem Erçin ise kısa süre sonra sekerek marangozhaneden çıkıyor. Jandarma olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.