Ereğli’de Orta Öğretim Tanıtım Fuarı Açıldı

Ereğli’de Orta Öğretim Tanıtım Fuarı Açıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Kaymakamlığı ve Ereğli Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Orta Öğretim Kurumları tanıtım fuarı açıldı.

Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde açılan fuarda, TEOG sonrası tercih yapacak olan 8. sınıf öğrencilere ve velilere yönelik tanıtım stantları açıldı. Fuara, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçe protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, amaçlarının ortaokul öğrencilerine liseleri tanıtmak ve liselerinde kendilerini tanıtabilme özelliklerini geliştirmek olduğunu ifade ederek, bu fuarın Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını da vurguladı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, eğitimin önemine dikkat çekerek, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve toplumda faydalı işler yapabilmeleri için kendilerine inanmaları gerektiğini söyledi. “Bizim gençlerimize güvenimiz tam” diyen Özgüven, “Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi geleceğe taşıyacak ana lokomotif sizler olacaksınız. Biz sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, düzenlenen fuarın Türkiye’de bir ilk olduğunu ve eğitim çıtasının her geçen gün yükseldiği Ereğli’de öğrencilerin geleceğine yön verecek tanıtımların yapılacağını söyledi. Özellikle velilerin bu fuara gelmelerini isteyen Kaymakam Erden, öğrencilerin okul tercihlerinde bu fuarın olumlu izlenimler kazandıracağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve canlı şarkılar eşliğinde fuarın açılışı gerçekleştirildi ve fuar alanında yer alan stantlar gezilerek okullar hakkında bilgiler alındı.

Orta öğretim tanıtım fuarı iki gün açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.