Ereğli’de Engelli Gençlere İş İstihdamı

Ereğli’de Engelli Gençlere İş İstihdamı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi engelli vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Engelsiz Yarınlar Derneği’nin ortak projesi kapsamında 5 adet simit arabası yaptırılarak engelli gençlere teslim edildi.

- Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi engelli vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Engelsiz Yarınlar Derneği’nin ortak projesi kapsamında 5 adet simit arabası yaptırılarak engelli gençlere teslim edildi.

Ereğli Belediyesinde düzenlenen programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Jandarma Komutanı Uğur Efe ile Ereğli protokolü, vatandaşlar katıldı.

Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Osman Tezcan, projenin sivil toplum, yerel yönetim ve kamunun ortak projesi olduğunu ifade ettiği konuşmasında, projenin temel hedefinin engelli gençlere iş istihdamı sağlamak olduğunu bu hedefin yanında şehrin görüntüsüne renk katmak ve simitte hijyen kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Songül Vural ise, engellilere yönelik yapılan her çalışmada kendilerine destek olan ve bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan Kaymakam Şakir Erden ile Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Mütevazi ve içten bir programda ufuk açan ve bakış açısını değiştiren bir projenin parçası olmaktan mutluyum” diye konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Hükümetimiz ve devletimiz engellilere yönelik önemli hizmetler sunuyor. Toplumda yerlerinin olması ve değer verilmesi için çalışıyorlar. Bu konuda bize hep örnek gösterilen Avrupa Birliği ülkelerine imrenerek bakardık ama artık hükümetimizin ortaya koyduğu projeler AB’nin de kıskandığı noktalara geldi. Bugün burada 5 engelli kardeşimize istihdam sağlayacak aynı zamanda şehir kimliğine renk katacak ve bu işle uğraşan kişilere de örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Arabayı kullanacak olan arkadaşlarımıza da hayırlı kazançlar temennisi ile emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Merkezi, yerel ve sivil toplumun bir araya gelmesiyle büyük şeyler üretilir” diye konuşan Kaymakam Şakir Erden, “Bunun somut örneğini bugün burada görüyoruz. Bu 5 araba istihdama yönelik olduğu kadar şehrin görünümüne fark katacaktır. Çıta yükselmiştir. Amaç engelsiz yarınlar oluşturmaktır. Bu konuda Belediye her türlü talebi yerine getirmektedir. Engellilerin topluma, iş ve çalışma hayatına adapte olmalarını sağlamak önemlidir. Ben bu projeye destek olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yunus Emre Parkı, Esnaf Sitesi, Vakıflar Bankası, Ulu Cami ve Mis Pide satış yapacak olan engelli gençlerin ilk müşterileri Huzur Derneği Başkanı Mehmet Özayaz oldu. Özayaz 200 TL’lik simit aldı.

Arabaları teslim alan engelli gençler önlük, bone, eldiven giyerek satış yapacakları yerlere hareket etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.