Ereğli’de cenaze hizmetleri ücretsiz yapılacak

Ereğli’de cenaze hizmetleri ücretsiz yapılacak

Konya’nın Ereğli ilçesinde, cenaze ve defin işlemleri belediye tarafından ücretsiz yapılacak.

Ereğli Belediyesi diğer bütün alanlarda olduğu gibi cenaze konusunda da vatandaşların yardımına koşuyor. Kefen, yıkama, şehir içi nakil ve defin işlemlerinde hizmetleri ücretsiz gerçekleştiren Ereğli Belediyesi, 6 nakil ve 1 adet yıkama aracı ile her türlü ihtiyaçları karşılayacak.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, cenaze hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz karşılanacağını belirterek, vatandaşlardan yıkama, kefenleme ve defin için ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Başkan Özgüven, cenaze için 710 07 07 nolu Alo Belediye Hattından vatandaşların Belediye ile irtibata geçerek cenaze hizmetlerinden yararlanabileceklerini belirtti.

Ereğli’de ilk kez uygulanacak olan proje ile vatandaşların acılı günlerinde cenaze ve defin işlemleri için ayrı bir düşünce içerisinde olmayacaklarını kaydeden Özgüven, “Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanında olacağız. Vatandaşlarımız 710 07 07 nolu Alo Belediye Hattından bize ulaştıkları andan itibaren önceliğimiz başsağlığı dileğimizi ilettikten sonra doktor raporunu sormak ve ardından cenazenin alınmasından morga konulmasına, yıkanmasına, kefenlenmesine, camiye getirilmesine ve mezarlığa götürülüp defnedilmesine kadar tüm işlemleri biz gerçekleştireceğiz. 3 erkek ve 2 bayandan oluşan ekibimiz bu konuda hizmet verecekler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.