Ereğli Belediyesi’nden Asker Uğurlama Programı

Ereğli Belediyesi’nden Asker Uğurlama Programı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi vatani görevini yapacak 25 genç için asker uğurlama programı düzenledi.

Ereğli Belediyesi, Aziziye Mahallesi Muhtarlığı ve ailelerin ortaklaşa gerçekleştirdikleri programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız ile askere gidecek gençler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, çok gururlu bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Sizlerde bu ruh olduğu sürece bu vatan bölünmez, bu ülkeye hiç kimse bir şey yapamaz" dedi.

Bugünkü uğurlamada kimi gençlerin bekar kimilerinin ise evli olarak askere uğurlandığını kaydeden Özgüven, bir babanın "bu benim torunum, bu da askere gidecek olan babası" şeklinde sözlerine çok duygulandığını ifade ederek, "Hainleri gördükçe askere giden gençlerimizin, ailelerinin ne kadar necip, aziz bir milletin evlatları olduklarını tüm dünyaya daha iyi haykırıyoruz. Tüm dualarımız sizlerle ve yapacağınız kutsal vazifenizde hepinize başarılar ve hayırlı teskereler diliyorum" diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, güzel bir geleneğe şahitlik ettiklerini vurgulayarak, "Mukaddes bir göreve gideceksiniz. Sağlıklı gidip sağlıklı gelmeyi Allah hepinize nasip etsin. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua okundu ve toplu yemek programı gerçekleştirildi. Program sonunda Başkan Özgüven askere gidecek olan gençlere Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.