Erdoğan’ın 'Kadın-erkek Eşitliği Fıtrata Ters’ Açıklaması İngiliz Basınında

Erdoğan’ın 'Kadın-erkek Eşitliği Fıtrata Ters’ Açıklaması İngiliz Basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kadın-erkek eşitliği fıtrata ters’ açıklaması İngiliz basınının dikkatini çekti. Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) düzenlediği I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ne konuşmacı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kadın-erkek eşitliği fıtrata ters’ açıklaması İngiliz basınının dikkatini çekti. Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) düzenlediği I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Erdoğan’ın kadın ve erkek kavramı üzerinden yaptığı açıklamalar İngiltere basınında geniş yer tuttu.

BBC Haber, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlar erkeklerle eşit değil” başlığı atarak haberinde, cumhurbaşkanının konuşmasında konu edindiği feministlerin anneliği kabul etmediği sözlerine dikkat çekiyor.

The Telegraph gazetesi, “T.C. Cumhurbaşkanı kadınla erkeğin eşit olmadığını ilan etti” başlıklı haberinde ise “Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımcı kitlesi kadınlardan oluşan konferansta, feministlerin, annelik kavramını kabul etmeyerek İslam’ın annelere verdiği özel niteliklerden haberi olmadığı suçlamasınde bulundu. Kadın ve erkeğin eşit olmadığını ilan eden cumhurbaşkanı yeni tartışmalara yol açmıştır.” açıklamasını yaptı.

The Guardian gazetesi de Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara yer vererek, kadınla erkeğin eşit olarak çalışamayacağı açıklamasını ön planda tutuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘dindar’ olarak belirtildiği haberde, “Bir çok tartışmalara neden olan dindar cumhurbaşkanı daha önce de Amerika’yı Colombus’tan önce Müslümanlar keşfetti iddiasıyla gündeme gelmişti.” ifadeleri kullanılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.