Erdoğan'ın Bank Asya Açıklaması, Tbmm'ye Taşındı

Erdoğan'ın Bank Asya Açıklaması, Tbmm'ye Taşındı

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Katar dönüşü Bank...

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Katar dönüşü Bank Asya ile ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Zozani, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BDDK’ya dönük 'BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı' sözleri, Bankacılık Kanunu’nun 82. Maddesi’nde geçen 'Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, Kurumun (BDDK) kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez' hükmüne aykırı değil midir?

- Bank Asya’nın 17 ve 25 Aralık 2013 tarihi öncesi ve sonrası kamu mevduatı ne kadardır?

- Bank Asya’nın 17 ve 25 Aralık 2013 tarihi sonrası değişen kamu mevduatının nedeni nedir?

- Bank Asya’nın 17 Aralık operasyonu öncesi, operasyonlardan haberdar olup piyasadan döviz alımı gerçekleştirmek suretiyle, 2 milyar dolar kâr elde ettiği bilgisi gerçeği yansıtmakta mıdır? İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın 'elimizde belgeler var' dediği bu belgelerin içeriği nedir?

- Bank Asya’nın toplam mevduatının, 17 Aralık 2013 tarihi öncesi ve sonrası değişimi ne kadardır? Bu değişimin gerekçesi nedir?

- Bank Asya, mudilerini ve müşterilerini mağdur etmediğini iddia ediyorken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bank Asya’nın müşterilerinin parasını ödemediğine ilişkin sözlerinin resmi bir dayanağı var mıdır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.