Erdoğan'dan Savarona'da bir ilk!

Erdoğan'dan Savarona'da bir ilk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez bir yabancı konuğunu Savarona Yatı’nda ağırlıyor Erdoğan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i kabul etti ve Savarona ile Boğaz'a açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Savarona yatında ilk kez bir yabancı konuğunu ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i kabul ederek Savarona ile Boğaz'a açıldı.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI DEĞİŞTİ

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Savarona buluşması iptal olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aslında  saat 18:30’da Mabeyn Köşkü'nde bir araya geleceği Bakir İzzetbegoviç'i Savarona'ya kabul etti ve Boğaz'a açıldılar.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Savarona’daki programı annesinin rahatsızlığı nedeniyle programını yarıda kesildi ve Berdimuhamedov Ankara’dan ayrıldı. 

bakir-izzetbegovic.jpg 

SAVARONA İLK KEZ BİR DEVLET KABULÜNDE KULLANILIYOR

Kendisini takip eden 8 kurtarma römorkörü eşliğinde Boğaz'a açılan Savarona Yatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından armatör Kahraman Sadıkoğlu'ndan devralındıktan sonra ilk kez bir devlet kabulünde kullanılıyor.

aliya-izzetbegovicin-oglu-.jpg

ALİJA İZZETBEGOVİÇ'İN OĞLU BAKİR İZZETBEGOVİÇ KİMDİR?


Bakir İzzetbegovic, Bosna Hersek kurucu Cumhurbaşkanı merhum Alija İzzetbegovic’in oğlu. Bakir Izzetbegovic 28 Temmuz 1956'da Saraybosna'da doğdu. Bosna-Hersek'in kurucu cumhurbaşkanı Alija Izzetbegovic'in oğludur. 3 Ekim 2010'da yapılan seçimlerde Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nde Boşnak halkını temsil yetkisini kazanmıştır. 10 Mart 2012 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nde, Boşnak Cumhurbaşkanı olarak Hırvat Cumhurbaşkanı Željko Komšić'ten görev devraldı. 1982 ile 1992 yılları arası Izetbegovic bir mimari danışmanlık firmasında danışman olarak çalıştı. 2000 yılında siyasete girdi ve iki bölgesel mecliste görev yaptıktan sonra 2006 yılında Bosna Hersek Parlamentosu'na seçildi. Izzetbegovic, 2010 genel seçimlerinin Boşnak üyesi olarak Bosna-Hersek Başkanlığı'na seçildi. Izetbegovic oyların % 35 ile dokuz aday arasından birinci oldu. Izzetbegovic 2014 genel seçimlerinde, 247.235 toplam oy ile %32,8 ile seçimi kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.