Erdoğan’dan ilk Trump yorumu

Erdoğan’dan ilk Trump yorumu

Erdoğan'dan Trump yorumu: ABD'de yeni bir dönem başlıyor. Şahsım milletim adına ABD halkının bu tercihini hayra yormak istiyor ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde konuştu. Donald Trump’ın ABD’de başkanı seçilmesine ilişkin Erdoğan, “Malum Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika’da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak istiyorum” dedi.

“DÜRÜST OLUN DÜRÜST. SİYASETİ DÜRÜST YAPIN”

Konuşmasında terör ile mücadale konusunda Avrupa’nın tutumunu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil’deki teröristlerin PKK’nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargımızın attığı adım var. Dokunulmazlıklar kalktı. Sadece onların değil diğer siyasi Partilerden bir çoğunun dokunulmazlığı kalktı. Yargı üzerine düşeni yapıyor. Yargı görevini yaparken bunlardan bir kısmı batıya, Avrupa’ya kaçtı buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor. Bakıyorsunuz bunların yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine onların anlayışı ile kapısını açacak olsa o zaman bunların duruşu nasıl olurdu. Merak ediyorum. Bumerang gibi sizi vuracaktır. Çok kötü vuracaktır. Bir taraftan PKK’yı terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan terör örgüt PKK’nın yönetimlerine Avrupa Parlamentosu’nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisi. Dürüst olun dürüst. Siyaseti dürüst yapın” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN AB MÜZAKERELERİNİ BİR AN ÖNCE GÖZDEN GEÇİRİN ERTELEMEYİN HA NİHAİ KARARINIZ VERİN”

AB’yi eleştiren Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar. ‘Türkiye’nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir.’ Geç kaldınız yav. Hadi bir an önce gözden geçirin. Bir an önce gözden geçirin. Ama ertelemeyin ha nihai kararınız verin” dedi.

“PKK GELSİN SİZİ KURTARSIN”

HDP Milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kapıları açtık. Gelin ne yapacaksanız siyasette yapın dedik. Anlamadılar. Adamlar, Parlamentoya girdi devlete meydan okudu ya. ‘Sen beni sorguya çağıramazsın’ diyor. Kimsin sen. Kimsin sen? Dokunulmazlığın kaldırılmış tabiki yargı seni yargılayacak. Bunun hesabını vereceksin. Vermediğin takdirde de bedelini ödeyeceksin. Siz meydan okudunuz ‘arkamızda PKK, PYD, YPG var’ dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın” dedi.

TRUMP YORUMU: HAYRA YORMAK İSTİYORUM

“Malum Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika’da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle
birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında gerek demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben, şahsım ve milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.