Erdoğan'dan FLAŞ Abdullah Gül açıklaması

Erdoğan'dan FLAŞ Abdullah Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı ile ilgili soruya 'Aday olursa isabetli olur hayırlı da olur' diyerek bu konuda kararın Gül'e ait olduğunu kendisinin bu konu ile alakalı herhangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Abdullah Gül'ün AKP'den aday olacağı iddiaları sorusuna Erdoğan " Geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptım. Babasının rahatsızlığı sebebiyle aradım şifa dileğinde bulundum. 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün siyasete dönmesi alacağı politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'in kendi tercihidir. Gül'ün geleceğe ilişkin kararı isabetli olur hayırlı olur" dedi. Erdoğan Hakan Fidan ile ilgili 'Bu konudaki daha önceki açıklamlarımı biliyorsunuz bundan sonrası Hakan Bey'in kendi bileceği iştir" dedi.

DOLARA AŞIRI DERECEDE YATIRIM YAPANLAR YAYA KALABİLİR

Doların yükselmesi ile ilgili soruya da Erdoğan "Her şeyden önce şu anda dolar, avro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ortaya bazı iddialar atmak çok yanlıştır. Şunu açık ve net söyleyeyim: Şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bu bilmeleri lazım. Erdem Başçı ve Ali Babacan'ın talepleri var, ABD dönüşü görüşeceğiz." ifadeleri ile karşılık verdi. 

Öte yandan Erdoğan düşen F-4 uçakları ile ilgili de "Genelkurmay Başkanımızla görüşmemizde F4 kazası vardı. Buradaki hata nedir ne değildir gerekli inceleme yapılacaktır. İnceleme sonucunda F-4'lerle ilgili nihai karar verilecektir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.