Erdoğan'dan dolar yorumu

Erdoğan'dan dolar yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan doların yükselmesiyle ilgili, "Şu anda faiz lobisi veya dolara aşırı yatırım yapanlar yaya kalabilirler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doların endişeli yükselişini değerlendirmesi istenen Erdoğan, dolara aşırı derecede yatırım yapanların ileride yaya kalabileceğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu;

DOLARA YATIRIM YAPANLAR YAYA KALABİLİRLER

"Her şeyden önce şu anda dolar, avro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ortaya bazı iddialar atmak çok yanlıştır. Şunu açık ve net söyleyeyim: Şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler."

Erdoğan, spekülasyon vasıtasıyla Merkez Bankası'nın köşeye sıkıştırılmak istendiğini ve Erdem Başçı ve Ali Babacan ile görüşeceğini de söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

MERKEZ BANKASI'NI KÖŞEYE SIKIŞTIRIYORLAR

"Burada yapılan spekülasyon dolar'ı piyasadan çekelim Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştıralım... Merkez Bankası’nın tavrı önem arz ediyor.
MB Başkanı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı'nın talepleri var. ABD dönüşü kendileriyle değerlendirmeleri yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum