Erdoğan: Yeni Türkiye’ye Hizmet Verecek Binalar Gerekir

Erdoğan: Yeni Türkiye’ye Hizmet Verecek Binalar Gerekir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilen yeni saraya, mevcut yer (Çankaya Köşkü), Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetlerine elvermediği için taşındığını söyledi.Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilen yeni saraya, mevcut yer (Çankaya Köşkü), Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetlerine elvermediği için taşındığını söyledi.

Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuyla ilgili bir soruya cevap veren Erdoğan, “Artık biliyorsunuz bir ‘Yeni Türkiye’ var. Yeni Türkiye’ye hizmet verecek binalarımızın da onun bütün istiap haddini dolduracak şekilde olması gerekir.” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR ESERİ ORTAYA ÇIKARDIK”

Türkiye’nin, bir medeniyetin varisi olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Nasıl ifade ediyorsunuz: ‘Atatürk’ün mirasları’ diyorsunuz. İşte biz bir Selçuklu bakiyesi üzerine, bir Osmanlı bakiyesi üzerine gelmiş bir ülkeyiz. Dolayısıyla burada bizim bir mimarî anlayışımız var. Ki Ankara, Selçuklu’nun payitahtı olmuş olan bir yerdir. Dolayısıyla burada böyle bir mimarîyi ortaya koyabilecek bir adımı, aynı zamanda Osmanlı’yı, aynı zamanda modern mimarîyi içerecek şekilde çok güzel bir eseri ortaya çıkarmış olduk.”

PEMBE KÖŞK MÜZE OLACAK

“Kusura bakmayın da şimdi Gazi Mustafa Kemal’in zamanında veya daha sonra yapılmış olan, ki şu anda kullanılan Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Gazi Mustafa Kemal’in hizmet verdiği köşk değildir bir defa.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şu anda hizmet verdiğim yer, Gazi Mustafa Kemal’in hizmet verdiği yer değildir. Onun yanı başında Pembe Köşk diye adlandırılan bir yerdir. Biz şimdi bu yeni yaptığımız yere geçerken başbakanlık binamız hizmete çok elverişli olmadığı için başbakanımızı şu anda benim hizmet verdiğim yere alacağız. Pembe Köşkü büyük ihtimalle yine Gazi Mustafa Kemal’le alakalı Ankara’da bir müze haline getirmek ve oturduğu yeri ondan kalan bütün objeleri de orada toplamak suretiyle daha anlamlı kılabilecek bir adımı da böylece atmış olacağız.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.