Erdoğan ‘yalnızlığını’ açıkladı

Erdoğan ‘yalnızlığını’ açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben aslında orada ‘yalnız kaldım’ demedim. Bir yanlış anlaşılma söz konusu oldu. Ben ‘yalnız kalsam da’ faizlerin düşürülmesini savunacağım demek istedim.

TBMM'deki ihtisas komisyonlarının üyelerini gruplar halinde kahvaltıya çağıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son grup olarak komisyonlarda görevi olmayanlarla dün bir araya geldi.  Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; Erdoğan burada kendisine “faizle mücadelede yalnızlığımı biliyorum” sözlerini hatırlatan ve “Biz sizin yanınızda olduk hep” diye ‘sitem’ eden  AKP’li milletvekillerine “Ben aslında orada ‘yalnız kaldım' demedim.  Bir yanlış anlaşılma söz konusu oldu. Ben ‘yalnız kalsam da' faizlerin düşürülmesini savunacağım demek istedim. Çünkü faizler düşerse, yatırımlar artar, işsizlik azalır. Bu çok önemli. Ben son 5 yıldır bu faizlerin düşürülmesi konusunda ısrarcı oldum. Sonuna kadar da bunu savunacağım” diye yanıt verdi.

“YALNIZLIĞIMI BİLİYORUM” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü İstanbul Haliç’te Yeni Cevahir Alış Veriş merkezinin açılışına katılmış burada yaptığı konuşmada “Bir defa faiz meselesinin çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum. Ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum” demişti.

“FİRE OLMAYACAK”

Erdoğan’ın aynı toplantıda MHP ve AKP arasındaki yeni anayasa görüşmelerine ilişkin olarak ise  “MHP ile AK Parti birlikte çok önemli bir uzlaşmaya imza attı. Ben MHP'nin genel tavrını olumlu buluyorum. Bu tavrı Genel Kurul'da da sürdüreceklerine inanıyorum. AK Parti'ye sonuna kadar güvenirim. Anayasa paketi, Meclis'ten 330'un üzerinde geçecektir. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” dediği ve AKP'de fire olmayacağını söylediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.