Erdoğan: Uyarılarımızı Dinlemeyenler Bugün Işid’e Destek Vermekte

Erdoğan: Uyarılarımızı Dinlemeyenler Bugün Işid’e Destek Vermekte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne destek verdiği iddiasının tamamen yalan olduğunu vurguladı.Türkiye-Letonya İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, “Tam tersine Türkiye IŞİD’e de, IŞİD’i doğrudan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne destek verdiği iddiasının tamamen yalan olduğunu vurguladı.

Türkiye-Letonya İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, “Tam tersine Türkiye IŞİD’e de, IŞİD’i doğrudan doğuran sebeplere de çok güçlü şekilde karşı çıkmış, uyarılarını da tüm dünyaya güçlü şekilde yapmış bir ülkedir. Bu uyarılarımızı dinlemeyenler, ne yazık ki, bugün IŞİD’e şu veya bu yolla destek vermektedirler.” dedi. Erdoğan, IŞİD’in elindeki silah ve mühimmatın nereden geldiği incelendiğinde bunun kaynağının da açık ve net şekilde ortaya çıkacağını ifade etti.

ABD veya Avrupa’da kimi uluslararası medya kuruluşlarının, tamamen art niyetli şekilde ve bir koro halinde Türkiye ekonomisine karşı asılsız ve mesnetsiz eleştiriler yaptıklarını öne süren Erdoğan, “Bu haberlerin diline, üslubuna, ortaya atılan iddialara bakıldığında ortada bir kampanya olduğu ve kampanyanın da aynı odaktan beslendiği görülecektir.” dedi.

Aynı tavrın kredi derecelendirme kuruluşlarının bazıları tarafından da yine tamamen art niyetli şekilde pompalandığını söyleyen Erdoğan, “Bu kampanyalara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor, güçlenmeye devam ediyor. Türkiye’nin içerideki ve dışarıdaki yatırımları hızla artmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

1 TRİLYON DOLARLIK DIŞ TİCARET HACMİ HAYAL DEĞİL

2023’te toplam 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacmini hedeflediklerini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye’deki işadamlarının bu büyük hedefe inandıklarını ve kilitlendiklerini, bunu asla bir hayal olarak görmediklerini vurguladı.

Erdoğan; gerek büyüme gerekse uluslararası yatırımları teşvik noktasında Türkiye ve Letonya’nın Avrupa içinde başarılı bir seyir izlediklerini dile getirdi. Erdoğan, 323 milyon dolarlık ikili ticaret hacminin en kısa süre zarfında 1 milyar dolara çıkartılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllık ortalama yüzde 5 büyüyen, istikrar ve güven ortamını kararlı şekilde muhafaza eden bir Türkiye, her türlü yatırımcı, her türlü girişimci için eşsiz fırsatlar sunuyor.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.