Erdoğan: Terörist Başının Elini Sıkmadık, Teröristlerle Tokalaşmadık

Erdoğan: Terörist Başının Elini Sıkmadık, Teröristlerle Tokalaşmadık

Şehit ve gazi yakını ailelerle iftarda bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı siyasilerin dediği gibi biz bugüne kadar terörist başının elini sıkmadık. Biz, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık."...

Şehit ve gazi yakını ailelerle iftarda bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı siyasilerin dediği gibi biz bugüne kadar terörist başının elini sıkmadık. Biz, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık." dedi.

Başbakan Erdoğan, 81 ilden gelen şehit ve gazi yakını ailelerle Ankara Vilayetler Evi'nde iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecine de değindi. “Türkiye’nin bu büyük yarasını, acısını dindirmek için tüm riskleri göze alarak bu süreci işlettik." diyen Erdoğan, kanı durdurmak için başlattığımız bu süreçte içeride ve dışarıda pek çok gizli, açık saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.

Konunun hassasiyeti, sürecin nezaketi açısından fevkalade dikkatli olunmasını gerektirdiğini söyleyen Erdoğan, "Muhalefet partilerinin böyle bir mesuliyet taşımadıkları için onlar ağızlarına gelen her şeyi söyleyebiliyor, her şeyi istismar konusu yapabiliyorlar. Ama bizim milletimize ve tarihe karşı sorumluluğumuz var. Biz sorumlu, kararlı davranıyoruz. Milletimizin kalbini kırmadan süreci de zedelemeden ilerletmenin hassasiyetini omuzlarımızda taşıyoruz." diye konuştu.

Çözüm sürecinde şu ana kadar önemli bir mesafe katettiklerini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "En somut netice olarak işte görüyorsunuz uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazeleri, gaziler gelmiyor. Evlere ocaklara yüreklere ateşler düşmüyor. Anneler, babalar evlat acısıyla kavrulmuyor. Şunu bir kez daha altını çizerek huzurlarınızda söylemek istiyorum; hiçbir şekilde hiç kimseye taviz verilmiyor. Bazı siyasilerin dediği gibi biz bugüne kadar terörist başının elini sıkmadık. Biz, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık. Ancak şunun da hesabını kendileri vermeliler; idamla yargılanması gerekirken atmaları gereken adımları atmayanlar kalkıp da bize bu noktada hesap soramazlar. Türkiye’nin hiçbir kazanımı pazarlık konusu yapılmıyor. Biz sadece kanın durması, acılı annelerin, babaların gözyaşının dinmesi için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken taviz vererek, pazarlıklar yaparak, şehitlerimizin hatırasına gölge düşürerek değil tam tersine milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin, şehitlerimizin şerefini düşünerek mücadele veriyoruz. Herkes rahat olsun. Özellikle şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve gazilerimizin yakınları müsterih olsun. Yaptığımız her iş, başlattığımız her süreç vatanı için kanını canın ortaya koymuş kahramanlarımızın gösterdikleri istikamet doğrultusundadır. Bu yönde yapılan istismar hareketlerine sizlerin özellikle dikkatli olmanızı istiyorum. Yalanlara, iftiralara, dedikodulara karşı uyanık olmanızı rica ediyorum. Oy uğruna kirli siyaset uğruna şehit ve gazilerimizi istismar edecek onların üzerinden yalan ve iftira üretecek kadar alçalanlara prim vermemenizi sizlerden özellikle diliyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.