Erdoğan: Söz verip yerine getirmeyeni ifşâ edeceğim

Erdoğan: Söz verip yerine getirmeyeni ifşâ edeceğim

Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gaziantep’te fabrikalar maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçen günlerde bir istihdam seferberliği başlattık. Söz verip de yerine getirmeyen herkesi tüm ülkeye ifşâ edeceğim" dedi.

Gaziantep'te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Gaziantep’te fabrikalar maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçen günlerde bir istihdam seferberliği başlattık. Memnuniyetle öğrendim ki Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı. Valimiz bunun takibini yapacak. Söz verip de yerine getirmeyen herkesi tüm ülkeye ifşâ edeceğimi de burada söylemek isterim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği referandumuyla ilgili mesajlar da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gâfiller ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Sandıkları patlatıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "16 Nisan akşamı gözlerim Gaziantep sandık sonuçlarında olacak" sözlerini sarf etti.

"Allah'ın izniyle 16 Nisan yeniden bir doğuş olacak. İnşallah bu yeni bir dirilişin, ayağa kalkışın işareti olacak. Size güvenmeyenleri, size inanmayanları mahcup edecek bir neticeyi inşallah hep birlikte alacağız."

"Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Terörle mücadelemizi neticeye ulaştırabilmemiz, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde gençlerimize 2052 ve 2071 vizyonları için yol açmamış oluruz."

"Mehmet Şimşek'i MB'nin başına getirmek istedim"

Erdoğan konuşmasında, Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istediğini ancak buna dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in engel olduğunu da anlattı.

"Maliye Bakanımız, Başbakan Yardımcımız Mehmet Bey'i (Şimşek) ben Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı dedi ki 'Olmaz'. Niye olmaz dedin Sayın Cumhurbaşkanım? 'Olmaz' dedi. 'Niye olmaz, bileyim ve iknâ olayım' dedim. 'Yoksa Mehmet Bey'in hanımı başörtülü sanıyor da ondan mı olmaz diye düşünüyor' dedim. 'Sayın Cumhurbaşkanım Mehmet Bey'in hanımı başörtülü değil, hatta Amerikalı' dedim. 'Yok' dedi, 'Olmaz'. Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getiremedik. Böyle yanlışlarla, cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere gelinmez. Bunlardan kurtulmak için bu adımları atıyoruz. Ha sonra kendisini Maliye Bakanı yaptım, o ayrı. Herkesin yetki ve güç sahibi olduğu zaman orada işler yürümez. Türkiye'yi göz göre göre anayasa kitapçıklarının atıldığı ve istikrar ve güven ortamının sarsıldığı o günlere götürmeye gönlümüz razı değil. Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü yönetime ihtiyaç var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.