Erdoğan sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu

Erdoğan sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu

Sadi ırmak, Necmettin Erbakan'dan sonra Konya 3. Başbakanını çıkardı. AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak isim belli oldu: Ahmet Davutoğlu..

AK Parti, genel başkanını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Başbakanı'nı belirledi. Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 27 Ağustos'ta yapılacak kongreyle önce genel başkan, ardından da Başbakan olacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos’ta görevini bırakacak. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ilk kez doğrudan halk tarafından seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oturacak. Erdoğan’ın 28 Ağustos’ta boşaltacağı Başbakanlık koltuğuna oturacak isim ise dün belli oldu. AK Parti’nin genel başkanının dolayısıyla Başbakan’ın belirleneceği olağanüstü kongresi 27 Ağustos’ta yapılacak. Bu kongreye işaret edilecek genel başkan adayı dün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında belirlendi. 62. Hükümeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kuracak. MYK toplantısına, Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Hüseyin Çelik, Yasin Aktay, Nükhet Hotar, Abdülhamit Gül, Numan Kurtulmuş, salih kapusuz, Nureddin Nebati, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Mihrimah Selma Satır, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, Güldal Akşit ve Zafer Çubuklu katıldı. AK Parti’nin genel başkanı, 27 Ağustos’ta Ankara Arena’da yapılacak olağanüstü kongrede seçilecek.

BİR ÇOK İSİM ADAY OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK kararlarını kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi olduğumuz için aldığımız kararlar ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Sadece partimizin değil, ülkemizin de geleceğini ilgilendiren bu konuda çok sayıda istişare yaptık. Bizi diğer partiler değil, kendimiz ilgilendiriyor. Hiç bir partinin yapmadığını yaptık. Kararımızı istişareler sonucunda aldık. Tüm birimlerle görüşmeleri yaptık. Bütün partililerin görüşünü aldık. Aday belirlemeye büyük zaman ayırdık. Görüş ve önerileri tek tek not ettik. Bir çok isim başkanlık için öne çıktı. Bu isimlerin hepsi bizim için değerlidir. Partimizde genel başkanlık ve başbakanlık görevi için çok sayıda aday çıktı. Bu davanın yükünü omuzlayacak çok sayıda yol arkadışımız var. Bir çok isim önerildi. Süreci barış, dostluk ve kardeşlik hukuku içerisinde bu noktaya getirdik. Olumsuzluklar yazıldı. Bunları duymadık. Bu hareketin birliği herşeyden önemlidir. Bir olacağız, dir olacağız. Partimizde çatlak oluşturmak isteyenler oldu. Partimiz bu tuzaklara düşmedi. Önümüzdeki hafta yapılacak genel kurula kadar bu süreç devam edecek. Yeni Türkiye'nin inşaasında yer alacak başbakan ülkenin ve partinin bütünlüğünü herşeyin üzerinde tutacak. Bir çok isimden sadece birini seçmemiz gerekiyordu. 3 dönem kuralından vazgeçmiyoruz. Muhalefet partileri bu kuralı uygulayamıyor. Bu seçimde 3 dönem kuralına takılan isimler olacak. Genel başkanlık ve başbakanlık makamında tek bir isim olmalı. Güçlü bir lider olmalı. Partimiz iktidara geldiğinde genel başkan ve başbakan ayrıydı. Bunun sıkıntısını yaşadık. Bu kuraldan da vazgeçmedik. Adayımız kriterlerimiz ışığında belirlenmiştir. Biz büyük bir aileyiz. 9 milyonu aşkın üyemiz var" dedi.

DAVUTOĞLU'NUN YANINDA OLACAĞIM

Erdoğan, 27 Ağustos tarihinde yapılacak olağan genel kurulda AK Parti'nin adayının Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Davutoğlu, önce genel başkan ardından Başbakan olacak. Allah utandırmasın. Yolumuz açık olsun. Ülkemize hayırlı hizmetler yapması için dua ediyorum. Yeni başkandan milletin ve bizim beklentimiz yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak. Paralel yapıyla da mücadele sürecek. Bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanı olmam mücadeleme engel değildir. Bu tür unsurlara karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Önemli bir sınavdan geçiyoruz. Hasımlarımızı sevindirmeyeceğiz. Partimiz içinde emelleri olanlara imkan vermeyeceğiz. Bir olarak kongreye gideceğiz. AK Parti isimler üzerinden değil, dava üzerinden ilerliyor. Kongreyle ilgili tüm hazırlıklar tamam" diye konuştu.

TÜM PARTİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm partililere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Davutoğlu ise, "AK Parti hareketinin kökü tarihlere gidiyor. Köklü bir gelenek içinde ortaya çıktı. Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür. Türk siyasi hayatına yenilikler kazandırmıştır. Daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu göreve kongrede layık görülürsem hizmetler aksamadan devam edecek. Hasta adam muamelesi gören ülke, ayakları üzerinde hareketimiz sayesinde durmaya başlamıştır. Bu kutlu yürüyüşü durdurmak isteyenlerin karşısında kaya gibi duracağız. Demokrasimiz bir inşa süreci yaşadı. Ekonomi kalkındı. Yeni bir evreye geçti. Bundan sonra da bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Fitne tohumu ekmek isteyenler fırsat bulamayacak. Bizde kongreler parçalanmaya değil, bütünleşmeye vesiledir. AK Parti bir neslin hareketi olarak başlamıştır. Ama sınırlı değildir. Bir hak ve adelet mücadelesinin adıdır" şeklinde konuştu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.