Erdoğan neden Atatürkçü oldu

Erdoğan neden Atatürkçü oldu

AK Parti'nin Atatürkçü olduğu konuşulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım'da yaptığı konuşmayla bu konu gündemin bir numaralı gündem maddesi haline gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 10 Kasım'da Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Atatürk’ü Anma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, AK Parti 'nin Atatürkçü olduğu iddiaları için, "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar yazıyor. Adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha doğal ne olabilir? Söylemi Marksist, faşist çevrelerin tekeline mi bırakacağız? CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizinden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz" dedi. Bu sözler gündemin birinci sırasına yerleşti.

Peki AK Parti'deki bu değişimin nedeni ne? Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre, bunun nedeni seçimler. "Yüzde 50 artı 1 siyasetin yeni kızıl elması oldu. Öyle ki Erdoğan yükselen dalgayı gördü, Atatürk’ü ön plana çıkarma gereği duydu" diyen Abdulkadir Selvi, "AK Parti’nin bir Atatürk sorunu olmadı. Ama AK Parti hiç bu kadar Atatürkçü olmamıştı. Ey yüzde 50 artı 1, nelere kadirmişsin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum