"Erdoğan, MHP ile 'seçim ittifakı' talimatını verdi! "

"Erdoğan, MHP ile 'seçim ittifakı' talimatını verdi! "

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "MHP AK Parti ile Cumhurbaşkanı Hükümet etme sistemini 2019'da tam manasında tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir" sözlerinin ardından çarpıcı bir gelişme daha yaşandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , partisinin grup toplantısında "MHP, AK Parti ile Cumhurbaşkanı Hükümet etme sistemini 2019'da tam manasında tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir" sözleri çok dikkat çekmişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığını göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan , 'MHP ile seçim ittifakına imkân verecek bir düzenleme yapılsın' talimatı verdi.

Abdulkadir Selvi, "Bahçeli birkaç kez cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönündeki sorulara tepki gösterdi ama Erdoğan, Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor. Diplomasi diliyle söyleyecek olursak, iki parti şimdilik stratejik ortak. İleride ne olur bilemem" ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ'DE SOĞUK BAKANLAR VAR

 

AK Parti’de MHP ile seçim ittifakına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Selvi'nin aktardığına göre, ittifaka soğuk bakanlar şu tezleri ileri sürüyor:

 

1- Kürtleri kaybederiz. Kürt oyları HDP ’ye kayar.

2- Geçmişte yapılan seçim ittifakları partilere yarar sağlamadı. SHP ile DEP, ANAP ile BBP seçim ittifakı yaptı, başarılı olmadı.

3- 16 Nisan’da AK Parti ile MHP’nin oyları toplandığında yüzde 61 evet çıkması gerekiyordu ancak 51.4 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.