Erdoğan Konya'da konuştu: İdamı onaylarım

Erdoğan Konya'da konuştu: İdamı onaylarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış ve temel atma töreninde konuşuyor.

Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'de Kılıçaslan Meydanı'nda 15 Temmuz sonrası Anadolu'daki en büyük mitingi yaptı. Erdoğan, 42 yatırımın açılışını ve temel atmasını de gerçekleştirdi.  Mitingde Konyalılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Konya her zaman yanımızda oldu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 30 defa ziyaret ettim. Yaklaşık 10 aydır sizlerle hasret gideremedik. Konya 15 Temmuz'da ahde vefasını kadir şinaslığını bir kez daha gösterdi. Biz de ilk fırsatta gidelim teşekkür ziyaretimizi yapalım dedik.  15 Temmuz niye oldu. 15 Temmuz bu yatırımları hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye'yi muasır medeniyetinin üzerine çıkarmamak isteyenlerin operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye'yi bir vagon olarak görmek isteyenlerin operasyonudur. Kardeşlerimizi bizim uçaklarımızla, bizim helikopterlerimizle, silahlarımızla vurdular. 241 şehidimiz var. 294 gazimiz var. Şehitler başımızın üzerinde. İşte o akşam o bombaları yağdıranlar zannnettiler ki biz güçlüyüz.

Kıyamete kadar bu kararlığımız devam edecektir. Birinci darbe 17/25 darbe atlatılmış, ikinci darbe 15 Temmuz atlatılmış. Şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. Bir tane ukela kendini bilmez köşesinden birşeyler yazıyor. Birileri farklı şeyler söyledi. Almanya'ya, İtalya'ya iltica ettiler. Bu yoldaki terbiyemizi alırken, şöyle aldık. 'Eğer lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır'. Meydanlara ölümüne dediğimizde benim aziz milletim meydanlara yürüdü" dedi

Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce 2014 yılı 9 Ağustos tarihinde Konya'ya geldiğimde sizlerin huzurunda Allah'ım bizi kıyamet gününde onlara mahcup etme. Bizi sıratı müstakimden ayırma. Kardeşliğimizi birliğimizi dirliğimizi bozma diye dua etmiştim. Aradan geçen 2 yıl içerisinde bu duaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Yüz milyonlarca mazlumun duasıyla bugünlere geldiğimizi çok iyi biliyoruz. 2002 yılından bu yana yaşadığımız badireleri çok iyi biliyoruz. Saldırılar, patlamalar ve partimize kapatma davaları gibi nice karanlık olaylar ard arda geldi. Davos'taki one minute olayı, Mavi Marmara saldırısı, 7 Şubat MİT krizi ile varlığı iyice hissedilen bir kuşatmayla karşı karşıyaydık. 2013 yılında önce Gezi olayları, 17-25 Aralık'ta darbe girişimi yaşadık. Gerçekleşen seçimler hep bu mücadelenin bir aşamasıydı.

ÜZERİMİZDE OYUN OYNUYORLAR

7 Haziran seçimlerinde çıkan sonucun ardından bölücü terör örgütü ülkemize saldırdı. Diyarbakır'da 15 yaşındaki Yasin Börü'nün nasıl şehit edildiğini unutmadık. DAEŞ'te bu kervana katıldı. Gaziantep'te kına gecesinde canlı bomba patlattılar. Artık sabrımız taşmıştı. Cerablus'a operasyon düzenledik. Koalisyon güçleri niçin PYD ve YPG ile hareket ediyor. İşte bunu anlamakta zorlanıyoruz. 63 ülke var koalisyon güçlerinin içerisinde. Hele NATO ülkelerinin bir terör örgütüyle hareket etmesini anlayamıyoruz. Koalisyon güçlerinin içerisinde yer alan NATO ülkeleri DAEŞ'le mücadaleyi PYD ve YPG ile yapmayın. Oyun başka. Burada bir tuzak var. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Biz oyuna ne Suriye'de ne de Irak''ta prim vermeyeceğiz"

BÖYLE BİR İHANETİNİ TAHMİN EDEMEDİK

FETÖ'nün ihanet içerisinde bulunacağını tahmin ediyorduk. Ama devletin uçağıyla helikopteriyle saldırıcağı tahminlerimizin ötesinde çıktı. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet. Aynen böyle oldu. İnlerine gireceğiz inlerine. Dedik. Girdik mi? Girdik ama daha bitmedi. Kaçacak delik arıyorlar. Yeni uygulamalar olacak. Bunları göreceğiz. Bu milletin evladı olduklarını kabul ediyorlarsa gereğini yapacaklar. Yoksa gereğini biz yapacağız. Hala bir kısmı 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ olduğuna inanmıyor.  FETÖ PKK'dan daha tehlikeli. Herkes bunu görsün. Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor ve kalpleri var hissetmiyor. PKK'ya ve DAEŞ'e bakış açımız neyse FETÖ'ye de bakış açımız da odur. Devletimizin şefkat kolları herkese açıktır. Gelsinler bildiklerini anlatsınlar. Pişmanlıklarını anlatsınlar hukuk onlara kolaylık sağlayacaktır. Marmaris'te beni, damadımı, kızımı ve torunlarımı öldürmeye gelenleri yakaladığımızda güvenlik güçlerimiz bunları öldürdü mü? Biz de intikam yoktur. Idam haklı bir taleptir. Batı ne derse desin umrumda değil. Beni milletim ilgilendiriyor. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam var. Bunun kararının Meclis verir. Milletim idam istiyor. Parlamento nasıl idamı kaldırdıysa yeniden getirebilir. Bana gelirse ben onaylarım. Ben 241 şehidimizi, Mehmetçiklerimizi şehit edenleri unutamam. Bunları affetmek bize ait değildir. Aileleri affeder. Batı konuşamaz. Parlamento ne karar verirse o adımlar atılacaktır" dedi.

KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN

15 Temmuz'dan sonra operasyonun genişletildiği ve insanların mağdur edildiği söyleniyor. Asıl mağdurlar 241 şehidimizin yakınları. 2 bin gazimizin yakınları mağdur. Türkiye hukuk devleti ilkesinden taviz vermeyen adalet terazisinden ayrılmayan bir ülkedir. Milletimiz tüm gece üzerine ateş açan darbecileri güvenlik güçlerine teslim etmiştir. Güvenlik güçleri de bu kişileri adalete teslim etmiştir. Elbette eksikler çıkabilir, yanlışlar çıkabilir. Bu konuda gereken yapılacaktır. Mağduriyet edebiyatıyla 15 Temmuz'un hesabının sorulmasının önüne geçilemeyecektir. 15 Temmuz'da başarılı olsalarda Türkiye, Irak ve Suriye gibi olacaktı. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Terör örgütlerine dünyayı dar edeceğiz. Terör örgütlerinin kökünü kurutana kadar bu mücadele sürecektir"

ÇOK SAYIDA YATIRIM HİZMETTE

Son 14 yılda Türkiye'de çok sayıda yatırımı hizmete açtıklarını kaydeden Erdoğan, "Konya'ya çok sayıda yatırım yaptık. Uçakla mı geleceksin gel, trenle mi geleceksin gel, duble yolla mı geleceksin gel, Ne olursan ol yine gel. Mavi Tünel hızla tamamlanıyor. İstanbul'da açtığımız Marmaray'dan 3 yılda 160 milyon insan geçti. Yavuz Sultan Selim köprüsünün açılışını yaptık. Dünyanın en geniş köprüsünü yaptık. Ortasından da yüksek hızlı tren geçecek. Nereden nereye. İstanbul'u İzmir'e bağlayacağız. 18 Mart'ta Çanakkale köprüsünün temelini atacağız. Kanal İstanbul için de adımları atıyoruz" açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN ADIM ATALIM

Milletim başkanlık sistemi diyor. Hayırlı olsun diyelim ve başkanlık sistemi için adımı atalım.Şahsımla ilgili bir sorun yok. Şahsımın yönetim anlayışıyla ilgili sorunları var. Diyorum ki; Patinaj yapmayalım hızla yola devam edelim.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.