Erdoğan: Kadın İle Erkek Arasında Eşdeğerlik Olması Gerektiğini Vurguladım

Erdoğan: Kadın İle Erkek Arasında Eşdeğerlik Olması Gerektiğini Vurguladım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın ve erkek eşit değildir." şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Erdoğan, “Söylediğim şu; ‘kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın ve erkek eşit değildir." şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Erdoğan, “Söylediğim şu; ‘kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir’ Bazı medya kuruluşları manası son derece açık olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı, çok yanlış yansıttılar. Bunlarda yalan, takiye, iftira, hakaret var.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen 15. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı'nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi kapanış oturumuna katıldı. Kadın erkek eşitliği üzerine yaptığı konuşmanın tepki çekmesi üzerine konuyu tekrar gündeme getiren Erdoğan, “Önceki gün İstanbul’da kadın ve adalet konulu bir zirvede konuşma yaptım. Söylediğim şu; 'kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir.' Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eşdeğerlik olması gerektiğini, yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün gerek bazı ulusal gazeteler gerek uluslararası medya kuruluşları manası son derece açık olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı, çok yanlış yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti, içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan yalan, takiye, iftira, hakaret var. Bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını nasıl savunduğum nasıl teşvik ettiğim ortadayken kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz.” diye konuştu.

‘BAŞINDA BULUNDUĞU SİYASİ PARTİ İÇERİSİNDE KADIN HAREKETİNİ GÜÇLENDİRDİĞİM ORTADA’

Siyasette de kadına önem verdiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Başında bulunduğum siyasi parti içerisinde, kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken kalkıp bana iftira atanlar önce aynada kendilerine baksınlar. Mensubu oldukları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standardı ibretle bir o kadar da istihza ile izliyoruz. Uluslararası medyada, Türkiye hakkında çıkan haber ve yorumların özelikle de Türkiye’yi teröre destek veren ülke, Türkiye ekonomisini de kırılgan gösteren yorumların tamamen gerçek dışı, hasmane olduğunu bilmenizi isterim.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.