Erdoğan: Diplomatik İlişkiler Sürecini Kuzey Kıbrıs'tan Başlatıyoruz

Erdoğan: Diplomatik İlişkiler Sürecini Kuzey Kıbrıs'tan Başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda kendisini AK Parti bayraklarıyla karşılayan bir grup vatandaşa hitap etti.Erdoğan'dan önce gruba hitap eden Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanının ilk ziyaretini KKTC'ye yaparak vermek istediği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda kendisini AK Parti bayraklarıyla karşılayan bir grup vatandaşa hitap etti.

Erdoğan'dan önce gruba hitap eden Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanının ilk ziyaretini KKTC'ye yaparak vermek istediği mesajın 'başka taraflarca' alınmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Yolculuğumuzun resmî, diplomatik ilişkiler sürecini Kuzey Kıbrıs'tan başlatmış oluyoruz. Zira ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa, buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır." dedi.

Erdoğan, bu ay yapılacak NATO Zirvesi ve BM Genel Kurulu görüşmelerinde Kıbrıs'ın önemli bir gündem maddesi olacağını söyledi. Erdoğan, "Hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ı unutmamız söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'den KKTC'ye iki ay içerisinde denizin altından boru hattı ile su gönderilme projesinin gerçekleşeceğini dile getirdi ve Güney Kıbrıs için de bunun bir barış projesi olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, garantör ülkelerden Yunanistan'ın da görevini yapmasıyla Kıbrıs sorununun hal yoluna gireceğini inandığını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.