Erdoğan destek istedi

Erdoğan destek istedi

Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “24 Haziran’da güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti’yi desteklemeye hazır mıyız?” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Miting nedeniyle saatler öncesinden Mevlana ve Anıt’tan Alaeddin’e giden yollar trafiğe kapatılırken gün boyunca toplu ulaşım araçları mitinge katılımı artırmak için ücretsiz yapıldı. Konya’ya helikopter ile gelen Erdoğan, miting alanına geldiği yol güzergahında otobüsten halkı selamladı. Mitinge Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti'nin Konya milletvekili adayları da katıldı. Mitingde söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'yı yüksek hızlı trenin merkezi haline dönüştürdüklerini belirterek, şehri Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illeriyle yüksek hızlı tren hatlarıyla bağladıklarını anlattı. Konya-Karaman hızlı treninin bu yıl sonu açılacağını, Konya için çok önemli olan bir diğer hızlı tren projesinin Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattı olduğunu aktaran Erdoğan, kendilerinin proje, muhalefetin ise laf ürettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 530 kilometre uzunluğa sahip hattın toplam maliyetinin 11,5 katrilyon olduğunu vurguladı. Ülkenin turizm merkezleri olan Antalya-Konya ve Kapadokya bölgesini Kayseri'ye dolayısıyla hızlı tren ağlarına bağlayacak hattın etüd çalışmalarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, yapımı devam eden ve planladıkları projelerle Konya'yı Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin'e de hızlı tren hatlarıyla bağlayacaklarını bildirdi.

METRODA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Afyonkarahisar-Konya demiryolu hattını elektrikli ve sinyalli hale getirip modernize etmek üzere yatırım programına aldıklarını, Konya Kayacık lojistik merkezini yakında tamamlayacaklarını, buğday pazarı yüksek hızlı tren garının inşasının yıl sonu bitirileceğini belirten Erdoğan, 22 istasyondan oluşacak Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yeni gar, Fetih Caddesi, Meram Belediyesi raylı sistem hattı projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, Selçuk Üniversitesi Kampüsü, Yeni gar, Meram Belediyesi arasına 5,5 katrilyon liralık maliyeti olan 21 istasyonlu raylı sistem projesinin yapım ihalesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Konya havalimanına yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası yaptıklarına işaret eden Erdoğan, havalimanının 2003 yılında 76 bin olan yolcu sayısının geçen yıl 1 milyon 248 bine ulaştığını açıkladı.  Konya ovasının entegre bölgesel planlama çerçevesinde ele alınmasını sağlayacak Konya Ovası Projesi'nin ülkenin yüz akı, gurur abidesi projelerinden olduğunu anlatan Erdoğan, bu kapsamda Osmanlı'dan bugüne uzanan asırlık rüya Mavi Tünel'i tamamlamanın da kendilerine nasip olduğunu kaydetti. Bu tesislerden Mavi Tünel ile Bağbaşı barajının inşaatlarını tamamladıklarını, Bozkır ve Afşar barajlarının inşaatlarının  sürdüğünü bildiren Erdoğan, Konya'ya 16 yılda 19 baraj ve 28 gölet inşa ettiklerini, 11 baraj ve 6 gölet daha yapacaklarını anlattı. Son 16 yılda Konya'ya yaklaşık 2 katrilyon lirası hayvancılık olmak üzere, 7 katrilyon lira tarımsal destek verdiklerini aktaran Erdoğan, "Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçilere para vermiyorsunuz, çiftçi ağlıyor' diyor. Ne yaptığımızın farkında değil. Bir sorar insan. Gıda Tarım'a sor, de ki 'ne yaptınız bu çiftçilere'. Verilen paralardan haberi yok" diye konuştu.

İLK VELEDROM KONYA'DA İNŞA EDİLECEK

Şehirdeki 42 bin seyirci kapasiteli stadyumu hizmete sunduklarını hatırlatan Erdoğan, "Şimdi eski stadı, Millet Bahçesi yapıyoruz. 100 dönümlük bir Millet Bahçesi'ne Konya'da kavuşacağız. Konya'da zaten bu tür yerler çok ama buna ilave yer yapmış olacağız. Çünkü yeşil, çevre bu ülkede bizimle gelişti." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'ya ülkede ilk defa bisiklet yarışları için bir veledrom inşa ettiklerini vurgulayarak, "Konya, bisiklet kullanımında Türkiye'nin bir numarası. Şimdi veledrom ile bu işi daha ileriye taşıyoruz. İhalesi Ağustos'ta yapılacak, kısa sürede de hizmete girecek" ifadesini kullandı.

MUHARREM İNCE'YE DAVA AÇIN

Partiye gönül verenlerden gece gündüz çalışmasını isteyen Erdoğan, "Ben de çalışıyorum, durmuyorum. Gece Taksim meydanındaydım. Taksim Camiini gezdim, yıktığımız Atatürk Kültür Merkezi vardı şimdi orada dev bir opera yapıyoruz, orayı gezdim. Hamdolsun vatandaşlarımız sahura kadar dimdik ayakta. 2 gün önce de Ankara'da bin 44 kişilik yurtta öğrencilerle sahur yaptık. Güzel bir sahur oldu. Fakat benim de doğrusu aklımda değildi bir twet attı. 'Bizimle çay içmeye var mısın' dedi. Ben de 'Hazırsanız varım' dedim ve gittik. Dersimizi çalışmıştık, onlarla çay içtik." diye konuştu. Erdoğan, partili gençlerin liseden üniversiteye, çalışanlara kadar tüm gençlere AK Parti"yi anlatmalarını istedi. Milletvekillerine, “Bu Muharrem İnce'ye hepiniz dava açın. Benim vekillerime hırsız ithamında bulunan İnce'ye dava açın" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Niye açtım? Pensilvanya'dan icazet alarak partiyi kurmuşuz. Senin eğer akıl hocan oysa yanmışsın zaten. Ama bu bay Kemal ne kadar yalancıysa bu da o kadar yalancı. ispat edeceksin, eğer bunu ispat etmezsen namertsin dedim. Bir şey söyleyebildi mi? Bir tane yazarın kitabından bir mısra aldı ve o mısrada kalktı o yazar bir cevap verdi. 'Benim o yazım somut değildir, soyuttur, dolayısıyla bunun arkasında duramam' dedi. Buyur, hadi bakalım şimdi ben dava açtım.”

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Konya Milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.  Erdoğan da mitingin ardından Selçuklu ilçesi Şefikcan Caddesinde bulunan ailenin evine gitti. Akciğer kanseri hastası Raife Ozan (73) ile bir süre görüşen Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum