Erdoğan-Davutoğlu'nun 1 yıllık hareket planı

Erdoğan-Davutoğlu'nun 1 yıllık hareket planı

Recep Tayyip Erdoğan yurtiçi yanı sıra yurtdışı temaslara da ağırlık verecek, Ahmet Davutoğlu'nun önceliği ise genel seçimlere hazırlanmak

Ahmet Davutoğlu'nun kabineyi kurmasıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun 2015 genel seçimlerine kadar izleyecekleri yol haritası da netlik kazandı.

ANADOLU'YU KARIŞ KARIŞ DOLAŞACAK

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'yi dolaşarak vatandaşlarla buluşacak ve teşekkür ziyaretlerinde bulunacak. Anadolu'yu karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya gelecek olan Erdoğan'ın kamuoyuna yönelik mesajlarını bu mitinglerde vereceği ifade ediliyor.

OBAMA iLE İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAK

Erdoğan'ın ikinci önceliği de yurtdışı programlar olacak. Önümüzdeki aylarda sık sık yurtdışına çıkarak kritik görüşmelere imza atacak. Cumhurbaşkanı'nın öncelikli temasları arasında ABD Başkanı Obama'yla yapacağı ikili görüşme var. Önümüzdeki günlerde KKTC, Azerbaycan ve NATO zirvesi için Galler ziyaretlerinde bulunacak olan Erdoğan, ay sonunda da BM Genel Kurulu açılışı için ABD'ye gidecek. Erdoğan NATO ve BM zirvelerinde başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere kritik görüşmeler yapacak.

AK PARTİ TEK HEDEF: 2015 SEÇİMLERİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise önümüzdeki bir yıl iç politika yoğunluklu çalışacak. Davutoğlu'nun önceliği 2015 genel seçimlerine hazırlanmak olacak. Davutoğlu, birçok yerde miting düzenleyecek, parti teşkilatlarıyla bir araya gelecek. Bu işbölümünün yanı sıra zirvenin gündeminde ortak mesai harcayacakları 2 önemli konu olacak. Erdoğan ve Davutoğlu, kısa vadede HSYK seçimleri ve çözüm süreci üzerinde birlikte çalışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.