Erdoğan, davranışları ile birşeylere yeniden başlamak istiyor

Erdoğan, davranışları ile birşeylere yeniden başlamak istiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Parti olarak, toplumun vicdanı ve mayasıyız. Olayların gerçek yüzünü görebiliyoruz. Yaklaşımlarımıza daha fazla dikkat edeceğiz. Çünkü bu toplumun bize çok ihtiyacı var” dedi

Saadet Partisi Eylül Ayı İl Divan Toplantısı, partinin il binasında gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan'ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Av. Mustafa Derbentli, Meram İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak, Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda partili katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, insanların özellikle son 50-60 yıl içinde ilk defa bu kadar geleceğe dair karamsarlık içinde olduğunu aktardı. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların başlıklar halinde konuşulduğu takdirde bile saatler alacağını kaydeden Doğan, “Ekonomik olarak, gemi karaya vurdu. Sosyal hayatımızda büyük deprem var. Adeta cinnet geçiriyoruz. Dış politikada büyük kaoslar yaşanıyor. Bu kaos, dalga dalga bütün dünyayı sarıyor” dedi.

SIKINTI KİŞİLERDE DEĞİL ZİHNİYETTE

Ülkenin yaşadığı sıkıntıların içinde sadece istifaların konuşulduğunu söyleyen Doğan, istifaların AK Parti'nin iç meselesi olduğunu hatırlattı. Doğan, “Türkiye'nin en büyük belediye başkanı bir günde istifa etti. Kötü mü oldu? İyi olmuştur herhalde. Birkaç belediye başkanı daha istifa etti. Gözler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer büyük belediyelere çevrildi. Sıkıntı, birilerinin istifa edip etmemesi değil. Olayların oluş şekli, asla kabul edilebilecek türden değil” diye konuştu. Bedelini millete ödetecek adımlar atmanın, kimseye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Doğan, daha sonra şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bir ifade kullandı. 'Hep birlikte İstanbul'a ihanet ettik, ihanet etmeye de devam ediyoruz' dedi. Gülsek mi ağlasak mı? Bu cümlenin neresinden tutalım? İnşallah Cumhurbaşkanı aynı cümleleri, Türkiye, Suriye ve Filistin için kullanmak zorunda kalmaz. Cumhurbaşkanımız bir başkası hata yaptığında bedelini iyi ödetiyor. Aynı hatayı kendisi yaptığı zaman sessizce geçiştiriyor. Böyle bir dünya yok. Yapılan bütün güzel şeylerin kendisinden bilinmesini istiyor. Erdoğan, bütün tavrı ve davranışları ile birşeylere yeniden başlamak istiyor. Her şeyi çok eskitti, yeniden başlaması mümkün değil. Teşkilatlarda var olan yorgunluk o kadar büyük ki; asla geçmeyecek. Metal yorgunluk, teşkilatlarda veya kurmaylarda değil. En büyük yorgunluk Cumhurbaşkanındadır. Bunu görmeden bazı yanlışları düzeltmek doğru değil. AK Parti teşkilatlarının kusuru yok. Tek kusurları, Cumhurbaşkanının söylemlerini harfiyen yapmalarıdır. Ne kadar değişim yapılırsa yapılsın. Sorunlar çözülebilecek gibi değil. Çünkü sıkıntı insanlarda değil zihniyette.”

4-2-042.jpg

OYUN KURANLARIN OYUNCAĞI OLMAYALIM

“Bir kişi veya kurumun dün yapmış olduğu hatayı kabul etmesi erdemli davranıştır. Dünkü yanlışı bugünkü yanlışı kapatmak için kabul ediyorsa bu sahtekârlıktır” diyen Doğan, “Akıl, ne halde olduğumuzu görmektir. Adım atmadan önce her işin sonucu düşünülmelidir. Sürekli ülke olarak hüsrana uğruyoruz. Artık insanların bu hüsranları kaldıracak gücü de kalmamıştır. Bu hale nasıl geldik? AK Parti, iktidara geldiğinden beri yani 15 yıldır hiçbir temel konuda kendi oyununu kuramadı. Hep başkasının oyununu oynadı ve maalesef hep de kaybetti. Suriye, Irak ve çözüm sürecinde oyunu biz kurmadık yanıldık. Ülke olarak ciddi sıkıntılar çekeceğimizden endişe ediyoruz. Ekonomide oyunu biz kurmadık İş adamlarını ve esnafları bankalara mahkum ettik. Milli Eğitim'de de oyunu biz kurmadık. 5 sistem, 6 bakan değiştirdik. Oyun kuran büyük ülkelerin oyuncağı olduk. Kurulan oyunları tarih şahit hep Milli Görüş harekâtı bozmuştur. AK Parti, meselelerin içi ile değil; her zaman şekli ile uğraştı. Okul yapmayı eğitime, adalet sarayı yapmayı adalete yatırım olarak gördüler. Dünyanın en muhteşem okulları da yapılsa, içinde kaliteli eğitim yoksa hiçbir işe yaramaz” açıklamalarında bulundu.

TOPLUMUN HAREKATIMIZA İHTİYACI VAR

Bundan sonraki günlerde toplumun Saadet Partisi'ne göre şekil alacağının sinyallerini veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, toplumun vicdanı ve mayası olduklarını konuşmalarına ekledi. Parti olarak yaklaşımlarına her zamankinden daha fazla dikkat edeceklerini ifade eden Doğan, rüzgar ile gelenin rüzgar ile gittiğini dile getirdi. Sağlam adımlarla, kızmadan ve küsmeden hareket edeceklerini kaydeden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Partilisi de, MHP'lisi de, CHP'lisi de HDP'lisi de bizleri gördüğü zaman; en rahat dönemlerinin rahmetli Erbakan hocanın iktidar olduğu dönemler olduğunu söylüyorlar. 81 ilde 3 bin 80 tane il yönetim kurulu üyemiz var. 970 ilçemizdeki ilçe yönetim kurulu üyemizin sayısı, 24 bin 716. Türkiye'de varolan mahalle ve köy sayımız 50 bin 155. Bütün bu alanlarda teşkilatlandık. 167 bin sandıkta baş müşahitlerimizi oluşturduk. Güçlü bir aileyiz. Edirne'deki, Konya'daki, Ankara'daki, Viyana'daki partililerimiz bir olay yaşandığında olayın perde arkasını görebiliyor. Acılı günler geçirebiliriz. Ama güzel günler yakın.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

4-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.