Erdoğan: Cumhurbaşkanımızı Dinlemeden Bir Şey Söyleyemem

Erdoğan: Cumhurbaşkanımızı Dinlemeden Bir Şey Söyleyemem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül’ün ‘Siyasi planım yok' şeklinde açıklamasıyla ilgili "Cumhurbaşkanımızı dinlemeden bir şey söyleyemem.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül’ün ‘Siyasi planım yok' şeklinde açıklamasıyla ilgili "Cumhurbaşkanımızı dinlemeden bir şey söyleyemem." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Cuma namazını Hisarcıklıoğlu Camii’nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin “dar bölge” seçim sistemine ilişkin bir soru üzerine, bu sistemin muhalefetin seçim barajı düşüncesine karşı kendilerinin öne sürdüğü 2 önemli tekliflerinden bir tanesi olduğunu belirten Erdoğan, bu tekliflerden birisinin “daraltılmış bölge” sistemi olduğunu, bu sistemde seçimin yüzde 5 olarak belirtildiğini, diğer tekliflerinin ise barajın tamamen kaldırılarak 550 bölge ve bu bölgelerin her birinden birer milletvekili çıkarılması teklifi olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar, vesaireler bittikten sonra ‘dar bölge’ sistemini Meclis’e getirebiliriz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, dershanelere ilişkin düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürüleceğinin sorulması üzerine ise "O konuyla ilgili biz kendi görevimizi yaptık, muhalefette kendine ait olanı yapar." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü açıklamalarını değerlendirmesini istemesi ısrarı üzerine de Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarını duymadığını ifade etti. Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan dinlemeden birşey söyleyemem." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.