Erdoğan: Cumhur İttifakı'nı bozdurmamakta kararlıyız

Erdoğan: Cumhur İttifakı'nı bozdurmamakta kararlıyız

Cumhur İttifakı konusunda, "Birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz ve bunu kıskanan bazı oluşumlar var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı bozdurmamak noktasında kararlıyız" ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde büyük önem arz ediyor. Teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Sayın Bahçeli ile bir araya gelebiliriz" diye konuştu.

Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın hassasiyetleri son seçimlerde ortaya tam manasıyla çıkmıştır. Bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız, birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz, bunu da kısnanan bazı oluşumlar var. Bu oluşumların içerisinde her an değişik birçok şeyler olabiliyor. Bunun başında ana muhalefet var, bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var. Bütün bunları anlamamak için bir sebep yok" ifadesini kullandı.

'HABERDAR DEĞİLİM'

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın ABD Kongresi üyeleriyle bir araya geldiği iddiasıyla ilgili açıklamada bulunan Erdğan, şunları söyledi:

"Latin Amerika seyahatinden sonra tabii MİT Başkanımız oradan Kanada'ya ayrıldı ama Kanada'dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Çünkü her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını son olarak, bundan haberdar değilim ama Kanada seyahatinden haberdarım."

ASKERLİK SÜRESİ

Askerlik süresiyle ilgili çalışmalar hakkında da konuşan Erdoğan, "Şu anda bu işin birinci derecede sorumlusu Milli Savunma Bakanımız, bunun yanında Silahlı kuvvetlerimiz, başta Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarımız olmak üzere onlar çalışmayı yapacaklar. Çalışmayı yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar ve bu sunum neticesinede de uygundur, uygun değildir bunu söyleyeceğiz. Ona göre adım atacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum