Erdoğan: Bir Monşerin Tezgaha Sürülmesi Gazze İle Doğrudan Alakalı

Erdoğan: Bir Monşerin Tezgaha Sürülmesi Gazze İle Doğrudan Alakalı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir monşerin cumhurbaşkanı adayı olarak tezgaha sürülmesinin bir açıdan Filistin meselesiyle Gazze meselesiyle doğrudan alakalı olduğunu söyledi.Erdoğan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir monşerin cumhurbaşkanı adayı olarak tezgaha sürülmesinin bir açıdan Filistin meselesiyle Gazze meselesiyle doğrudan alakalı olduğunu söyledi.

Erdoğan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, Gazze, Suriye, Irak,

Mısır, Libya meselelerini bugün hala yerel ve lokal olarak görenlerin olduğunu anlattı.

İçeride ve dışarıdaki gelişmelerin, Türkiye'nin dış siyasetiyle olduğu kadar iç siyasetiyle özellikle de bağımsızlığıyla yakından ilgili olduğunu anlatan Erdoğan "'Bize Gazze, Suriye, Irak ile ilgilenmeyin' diyenler, aslında içeride tasarım yapmak, içeride vesayeti güçlendirmek için bunu savunuyorlar. Şunu unutmayın kardeşlerim, Mısır'da gençlerin tahrik edilerek sokağa çıkarılması, kanlı askeri darbe yapılması Gazze ile ilgilidir. Sayın Mursi'nin ilk icraatlarından biri Refah Kapısı'nı açmak olmuştu. Darbecilerin ilk işi de orayı kapatmak oldu" diye konuştu.

Şu anda Gazze'de gıda ve ilaç olmadığını vurgulayan Erdoğan "Şu anda ilaç olmadığı için yavruların kolları, ayakları kesiliyor. Refah Kapısı'nı, Mısır hala açmıyor. Aç kapıyı, bu insani yardımlar gitsin. İşte darbe hükümetlerinin durumu budur, sıfatı budur. Sayın Mursi, İsrail zulmü karşısında dimdik duruyordu. Darbeciler ise çıtlarını çıkarmıyor. Aynı durum Türkiye için de geçerlidir. MİT krizi, Gezi olayları 17-25 Aralık darbe girişimi şu anda da bir monşerin cumhurbaşkanı adayı olarak tezgaha sürülmesi, bir açıdan Filistin meselesiyle Gazze meselesiyle doğrudan alakalıdır. Türkiye de sussun istiyorlar, Türkiye de İsrail zulmüne destek versin istiyorlar, Türkiye de tepkisiz kalsın istiyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye zalimin karşısında, mazlumun yanında durunca da kirli ve haince girişimlerle Türkiye'yi oyalamak, değiştirmek, bağımsızlığını özellikle bir mesele olarak ortadan kaldırılmak istendiğini iddia etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.