Erdoğan ''Ben Olduğum Sürece İsrail İlişkileri Normalleşemez'' Demişti

Erdoğan ''Ben Olduğum Sürece İsrail İlişkileri Normalleşemez'' Demişti

İsrailli bir yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için karşılıklı anlaşmaya varıldığını söyledi. Bu açıklama akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemdeki sözlerini getirdi...

Gazze ablukasını kırmaya giden Mavi Marmara gemisindeki 9 kişinin İsrailli komandolarca öldürülmesinden sonra Türkiye ve İsrail arasında gerginleşen ilişkilerin normalleşmesi için iki ülke heyetleri İtalya'nın başkenti Roma'da görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Roma'da bir araya gelmişti.

ADVERTISEMENT

İsrailli bir yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için karşılıklı anlaşmaya varıldığını söyledi.

ERDOĞAN ''HİÇBİR ZAMAN OLUMLU DÜŞÜNMEM" DEMİŞTİ

İsrail ile Türkiye'nin anlaştığı haberlerinin yayılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde söylediği ''Ben bu görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman İsrail'le olumlu bir şeyi düşünemem'', "Biz sizinle nasıl normalleşiriz ya, normalleşemez, zulüm bitmedikçe Türkiye İsrail arası normalleşemez!" sözleri sosyal medyada gündem oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum