Erdoğan: Avrupa Medyasında 3 Tane Yalan Haber Çıktı Diye İtibarımız Zedelenmez

Erdoğan: Avrupa Medyasında 3 Tane Yalan Haber Çıktı Diye İtibarımız Zedelenmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile kendisinin cami çıkışı fotoğrafını kullanan New York Times'da, ‘IŞİD’in yatağı burası’ şeklinde haber yapıldığını ileri sürdü. Böyle bir mantığa karşı herkesin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile kendisinin cami çıkışı fotoğrafını kullanan New York Times'da, ‘IŞİD’in yatağı burası’ şeklinde haber yapıldığını ileri sürdü. Böyle bir mantığa karşı herkesin tavır almasını isteyen Erdoğan, “Amerikan medyasında, Avrupa medyasında üç tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibari zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. İşte kredi derecelendirme kurumlarında iki tane biliyorsunuz son zamanlarda ülkemizle ilgili verdikleri nota bak. Bunların haline güler misin ağlar mısın? Bilmiyorum, siz inanıyor musunuz?” dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarını hatırlatarak paralel söylemlere devam etti. Erdoğan, “Gezi olayları ve paralel yapının arkasındaki cepheyi, destek verenleri, lojistik imkan sağlayanları da çok iyi biliyoruz. Şuanda paralel yapıyla birlikte Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine algı operasyonları da düzenleyenlerin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. İçerde ve dışarıda o medya kuruluşlarının, STK’ları, o malum odakları kimlerin fonladığını, kimlerin beslediğini ve desteklediğini tek tek biliyoruz. Hepsi mahcup oldular. Ve olmaya da devam edecekler. Türkiye 77 milyonuyla kazanırken emin olun kaybedenler sadece onlar olacaklar. Biz özgüven içinde olacağız. Enerjimizi büyük Türkiye’ye sarf edeceğiz. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak çözüm sürecini daha ileri seviyelere taşıyarak, paralel yapıyı tamamen tavsiye ederek ekonomiyi daha da büyütüp güçlendirerek, inşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız.” diye konuştu.

‘BİZİ ELEŞTİRENLER ANANAS MESELESİNDE AĞZINI AÇMADI’

Başbakanlığı dönemindeki konuşmalarına paralel şekilde devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizi kıyasıya eleştirenlerin ananas meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların tespih meselesinde, rafineri meselsinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar en iğrenç hukuksuzluklar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi. Görevdeyim kayıtlara geçiyorum bakın, bu çok enteresan, nerde emniyette dönemin başbakanı. Ben görevdeyim ya. Dönemin başbakanı diye bakıyorsunuz tutanaklar tutuluyor ve bunlar yargıya sevk ediliyor. Şimdi bütün bu tutanakları tutanlara bunların ses kayıtları her şeyi var. Bunlara karşı eğer sessiz kalınsaydı bu ülke ne hale gelirdi. Bu ihanet çetesine kimse seslerini çıkarmadı. Hatta gizliden gizliye bunları korumaya çalışanlar oldu. Bunlar kol kanat germeye çalışanlar oldu. Ondan sonra çıkıyorlar, üzülerek söylüyorum Türkiye’nin uluslararası itibarı zedelendi diyorlar. Değerli arkadaşlar Amerikan medyasında Avrupa medyasında üç tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibari zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. Adana'da paralel yapının uşakları tarafından MİT TIR'larının önü kesildiğinde aslında amaç Türkiye’yi uluslararası arenada teröre destek veren ülke olarak karalamaktı. TIR'lar üzerinden başarılı olamadılar. Ama şimdi haberlerle köşe yazıları ile itibar suikastı yapma gayreti içindeler. İnanın çıkan o haberler yapılan o yalan haberler zerre kadar umurumuzda değil. Bundan itibarımız falanda asla da zedelenmez.”

‘KERVAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK’

New York Time’s da çıkan bir haberi eleştiren Erdoğan, “Bilmiyorum dün gazeteleri okuduysanız. Bakın bir tanesinde çok ilginç şahsım ve sayın başbakan birlikte Ankara’da Hacı Bayram Camisinde cuma namazı kıldık. Oradan çıkarken çekilmiş resmimiz. Ve bu resmi bizle beraber Amerika’daki bir gazetede ismini de vereyim önemli değil, New York Times. Şunu haber yapıyor. IŞİD’in yatağı burası diyor. Değerli arkadaşlar böyle bir anlayış, böyle bir mantık böyle bir dezenformasyona karşı biz Türkiye, ülkemizin büyün STK’ları, etkin kuruluşları hep birlikte tavır almamız gerekmez mi? Onlar meşreplerinin gereğini yapacaklar. Ama biz şuna inanıyoruz bu kervan yürümeye devam edecek. İçerden ihanet şebekelerine destek verenlere rağmen bu kervan yürüyecek. Türkiye içinde o ihanet şebeklerine paralel manşet atanlara rağmen bu kervan yürüyecek. Allah aşkına şuna bakar mısınız paralel ihanet çetesi ve onun iş birlikçisi uluslararası medya bir oluyor, Türkiye’nin birliğini dirliğini özellikle de Türkiye ekonomisini hedef alıyorlar. Buradan da biriler çıkıyor bunlara iş adamı kisvesi altında bunlara destek veriyor. Eski Türkiye muhaldir. Belli kesimlerin kazanıp ve geri kalan herkesin kaybettiği bir Türkiye dönemi geri açılmamak üzere kapanmıştır.” ifadelerini kullandı.

‘KREDİ DERECELENDİRME KURUMUNA GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?’

Türkiye’yle ilgili uluslararası kredi derecelendirme kurumlarına da sert çıkan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz son zamanlarda ülkemizle ilgili verdiklere nota bak. Bunların haline güler misin ağlar mısın? Bilmiyorum, siz inanıyor musunuz? Bu adamlar af edersiniz hangi ölçüleri baz alarak Türkiye’ye kalkıp bu tür bir notu veriyor. Batmış olan bir komşu ülkede altı derece birden yükseltiyorsun batmış ya. Şuanda af edersiniz Avrupa’nın başta Almanya olmak üzere vermiş olduğu yüksek kredilerle 200 milyar Euro gibi bir rakamı bir çırpıda veriyor ayakta tutamıyor. Sen altı derece birde yukarı tırmanıyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye gibi ekonomisi büyümeye devam eden bir ülkenin şuanda Avrupa’da böyle bir ülke yok. Büyümesi şuan en iyi nokta olan 0,8’le Almanya. Biz böyle bir dönemde bile 2’nin üzerinde büyüme kaydediyoruz. Sen kalkıp böyle bir not veriyorsun. Bunların üzerine hep birlikte gitmemiz lazım. Burada art niyet var. Nedir, siyaseten devirmedik o zaman ekonomik olarak biz napalımda Türkiye’yi devirelim. Bu salt ne şahsımın ne hükümetin sorunu değil. Hep birlikte hepimizin sorunu. Çünkü bunların karşısında güçlü durduğumuz zaman olay farklı olur. Ve bu karar siyasidir. Asla ne ekonomiktir ne bilimseldir ne de teknik bir alt yapısı vardır.”

‘BİZ DEĞİL MEDYA KURULUŞU İTİBAR KAYBEDER’

Medyaya yönelik eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yok efendim falanca medya kuruluşu Türkiye ile ilgili şunu yazmış yazarsa yazsın. Yok efendim falanca kredi derecelendirme kurumu şunu söyledi söylerse söylesin. Biz buralara onlarla gelmedik. Kaybolan itibar Türkiye’nin itibarı değil o medya kuruluşlarının, o derecelendirme kuruluşlarının itibarıdır. Bir iş adamı için bir sanayi için bir girişimci için hukuk sistemi de hayati derece önemlidir. Eğer adalet dağıtmıyorsa haklının değil güçlünün yanında duruyorsa orada yatırım da olmaz üretimde olmaz istihdamda olmaz. Ve küresel sermaye o zaman Türkiye’ye gelmez. Türkiye’ye gelmesi için hukuk sistemin güvenilir olduğunu görmesi lazım. Hukuk sisteminde mevcut sorunlardan şikayetçi olması gereken başta iş dünyası olmalıdır.” diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşması bittikten sonra Haluk Dinçer, plaket verdi. Konuşmalar uzun sürdüğü için konsey üyelerinin programı iptal edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.