Erdoğan: 23 Haziran seçimi sembolik

Erdoğan: 23 Haziran seçimi sembolik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basın mensuplarıyla görüştü. Erdoğan'ın S-400 ve anketlere ilişkin açıklamaları gündeme oturdu. Erdoğan, "23 Haziran seçimi semboliktir" dedi

Bugün yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 ile ilgili gelen bir soruyu cevapladı. Erdoğan füzelerin Temmuz ayının 15'ine kadar geleceğini belirtti ve 'bu iş bitti' diye konuştu.

Erdoağn, ABD'nin S-400 füzeleri ile ilgili baskısı ve yaptırımları olacağına yönelik hatırlatma yapılarak "Siz Türkiye'yi NATO'dan çıkaran kişi mi oalcaksınız?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin NATO'dan çıkarma yetkisi yok. Bu konuda hassas davranılması lazım. Bizim de yaptırımlarımız olacak. Ben kendi savunmamı halletmeyecek miyim? Trump'a G-20 zirvesinde 'yaptırımı uygun buluyormusun?' sorusunu soracağım. O da 'uygun bulmuyorum' diyecektir."

 

SEÇİM SEMBOLİK, ANKETLER MANİPÜLATİF

23 Haziran seçimlerine ilişkin sorulara da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan anketlerin manipülatif olduğunu söyledi. Anketlerin siperişle yapıldığını savunan Erdoğan, farklı sonuçların da olduğunu belirtti. Erdoğan, gerçek sonuçların seçim sandıklarından çıkanlar olacağını sözlerine ekledi.

İMAMOĞLU'NA 'TOPAL ÖRDEK' BENZETMESİ

CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için 'topal ördek' benzetmesi yapan Erdoğan, 31 Mart'taki seçimlerde İstanbul'daki 39 belediyeden 25'ini aldıklarını ve belediye meclis çoğunluğunun kendilerinde olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, 23 Haziran seçimlerinden çıkacak neticeyi kabul edeceklerini de söyledi. Erdoağn'ın 23 Haziran seçimleri için 'sembolik' ifadesi kullandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum