Erdoğan, Manisa'da Seçmenlere Hitap Etti

Erdoğan, Manisa'da Seçmenlere Hitap Etti

AKP Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da düzenlenen mitingde rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu ve muhalefet partilerini eleştirdi.Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslenen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, CHP, MHP...

AKP Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da düzenlenen mitingde rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu ve muhalefet partilerini eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslenen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, CHP, MHP ve Pensilvanya bir araya gelerek ortak aday çıkardıklarını öne sürdü. Erdoğan, sonra da irili ufaklı, toplam oy oranları yüzde 1'i bulmayan partilerin de bu ekibe dahil olduğunu kaydetti.

MHP'li seçmenlere seslenen Erdoğan, “Dikkatinizi çekiyorum, MHP kimlerle bir araya geldi? Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim, Sosyalist İşçi Partisi ile Devrimci Halk Partisi ile. MHP kiminle bir araya geldi? MHP'nin milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen, MHP'ye tuzak kuran, şantaj yapan Pensilvanya'yla bir araya geldi." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Biz, Suriye'de Türkmenlere yardım ulaştırmaya çalışırken bu Pensilvanya'nın uzantıları gitti, Adana'da MİT'in tırlarına baskın yaptı. Ey Bahçeli, ya sen bu milleti enayi mi zannediyorsun? Çıkıyorsun millete, utanmadan, sıkılmadan Türkmeneli'ni ihmal ettiğimizden bahsediyorsun, Türkmenleri ihmal ettiğimizden bahsediyorsun. Senin hayatında bugüne kadar Türkmenlere gram desteğin oldu mu ya, bunu söyle. Ey Bahçeli, Türkmenleri bu kadar düşünüyordunuz da Adana'ya neden sesiniz çıkmıyor? Pensilvanya'ya neden kapı kulu oluyorsunuz?”

MHP Genel Başkanı ve parti yönetiminin çok zor durumda olduğunu, ne yapacaklarını bilmez halde bulunduklarını ileri süren Erdoğan, “Yanlış bir yola girdiler, oradan çıkamıyorlar. CHP ve Pensilvanya bu MHP yönetimini aldı, uçuruma doğru sürüklüyor. MHP Genel Başkanı da sabah akşam hakaret ederek, terbiye dışı, ahlak dışı hakaretler sarf ederek, beceriksizliğini, başarısızlığını örtmeye çalışıyor. İyi de ne kadar örteceksin Bahçeli? Öyle bir aday buldunuz ki evlere şenlik. Mızrak çuvala sığacak gibi değil.” diye konuştu.

İhsanoğlu'nun Edirnekapı Şehitliği'nde Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyarete gittiğini hatırlatan Erdoğan, İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı gafını sinevizyonda meydandaki seçmenlerine izlettirdi. Erdoğan, İhsanoğlu için, “İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiiri'ni birbirinden ayıramayacak kadar bu ülkenin, bu milletin yabancısı.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Sıkılmadan, bugün bir açıklama daha yapıyor, o da çok enteresan. Diyor ki, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'. Ey Ekmel, şunu bil, bu Başbakan, 12 yıldır başbakanlık yapıyor bu ülkede. 4,5 yıl da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Senin hayatın sorumsuzluk içinde geçti. Benim hayatım ise milletime sorumlu olarak geçti. Aramızdaki fark bu. Sen salla başını al maaşı, böyle gittin. Ama ben öyle gitmedim. Ben milletime hesap vere vere buralara geldim. Daha alışacaksın. Bak seni oraya sürenler aday olamadı. Niye, çünkü onlarda ne ararsan vardı. Seni, tuzağa sürdüler, sen de o oyuna geldin."

‘Paralel yapı’ ile ilgili olarak daha önce ‘Bunların inlerine gireceğiz’ dediklerini hatırlatan Erdoğan, “Girdik mi? Devam ediyor, daha bitmedi. Şimdi, onlardan bir tanesi diyor ki, 'Bizim üstlerimiz, Başbakana bilgi' verdi. Şimdi buradan sesleniyorum, zerre kadar sizde onur varsa, haysiyet varsa, Başbakana kim bilgi vermiş, onları da açıklayın. Çünkü namuslu davranmayı öğretmedi size Pensilvanya. Size 'Takiye de yapabilirsiniz' dedi. 'Yalan da söyleyebilirsiniz' dedi. İftira da atabilirsiniz' dedi. Siz öyle geldiniz ve bu ülkeyi, bu devleti, bu ümmeti, bu toplumu siz bölmeye çalıştınız. Ama bu süreç devam edecek. Bu kardeşiniz eğer cumhurbaşkanı olursa, bu can, bu tende oldukça bu mücadele devam edecek.” şeklinde konuştu.

‘BURADA HEP BARETLİ KARDEŞLERİMİ GÖRÜRDÜM’

Konuşmasının başında Soma’daki maden ocağı faciasına da değinen Erdoğan, "Bir kez daha 301 kardeşimize Rabbimden rahmet niyaz ediyor, Soma'nın, Manisa'nın çevre illerin başı sağolsun, diyorum. Tabii şurada, ben hep baretli kardeşlerimi görürdüm. Fakat bu defa baretli kardeşlerim burada yoklar. Ama biliyorum ki onların ruhaniyeti burada, onların yine arkadaşları burada. Onları görüyorum. Bunu bile bu CHP, bu MHP istismar ettiler. Fakat bu dünyada, şu bilinsin ki, siyasette istismarın karşılığı yoktur. Sandıkta her zaman tokadı yemeye bunlar mahkumdur.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.