Erdoğan, Kendisine Oy Vermeyecek Kesimi 'Marjinal' Olarak Niteledi

Erdoğan, Kendisine Oy Vermeyecek Kesimi 'Marjinal' Olarak Niteledi

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde MHP adayının kazandığı Mersin’de kendisine oy vermeyecek kesimi 'marjinal kesim' olarak niteledi. Erdoğan, "Bu monşeri destekleyen partilerden MHP ve CHP’yi...

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde MHP adayının kazandığı Mersin’de kendisine oy vermeyecek kesimi 'marjinal kesim' olarak niteledi. Erdoğan, "Bu monşeri destekleyen partilerden MHP ve CHP’yi çıkarın gerisinin binde 5 bile oyu yok. Çatı çatı dediler gittiler MHP ile Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Halk Partisiyle aynı çatı altına getirdiler. Hani siz milliyetçiydiniz. Bu partilerin yönetimleri ne derse desin tabanlarında bu kardeşinizi destekleyecek binler onbinler var. Eski Türkiye’nin ne kadar marjinal taraftarı varsa bizim karşımızda." dedi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, MHP’nin çatı adayı adı altında sosyalistlerle bir araya geldiğini belirtti. CHP ve MHP’nin aylarca cumhurbaşkanı adayının sıfatlarını saydığını kaydeden Erdoğan, "10 Ağustos'a 16 gün kaldı. CHP'nin genel müdürü ilçe ziyaretleriyle meşgul. MHP'nin lideri kaset doldurmakla meşgul. Milletin içine çıkacak yüzleri yok. Bir ortak aday ortaya sürdüler. CHP'nin kendi adayı yok mu? 91 yaşında olan CHP kendi içinden bir aday bulamadı mı? Cumhurbaşkanı adayının sıfatlarını sayarken ‘dürüst, yalan söylemeyen, hırsızlık yapmamış olacak’ dediler. Bu sıfatlara haiz bir adayı kendi içlerinden bulamadılar. Madem siz bu sıfatlara haizsiniz siz aday olun. Gittiler bir monşer buldular. Ben hiçbir partinin mensubu değilim diyor. Dünyada böyle bir siyasi arena içinde ben siyasi partinin mensubu değilim demek siyasete saygısızlıktır. Kendisini destekleyen partiler de bunu kabul ediyor. Beni 10 parti destekliyor diyor. Bu monşeri destekleyen partilerden MHP ve CHP’yi çıkarın gerisinin binde 5 bile oyu yok. Çatı çatı dediler gittiler MHP ile Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Halk Partisiyle aynı çatı altına getirdiler. Hani siz milliyetçiydiniz. Bu partilerin yönetimleri ne derse desin tabanlarında bu kardeşinizi destekleyecek binler onbinler var. Eski Türkiye’nin ne kadar marjinal taraftarı varsa bizim karşımızda." dedi.

12 yıldır daha önce olmadığı kadar Kuzey Kıbrıs’ın yanında oldukların belirten Erdoğan, "Kıbrıs’a Mersin’den denizin altından su götüreceğiz, eylül’de bitecek gibi. Kıbrıs’ta barajlar yapıldı. Kıbrıs’ın su sıkıntısı olmayacak. Hatta Güney Kıbrıs’a da su verebiliriz. Bizi sadece Araplara destek vermekle itham ediyorlar. Türkmenleri unutuyormuşuz. Irkçılık bu. Mazlumun, mağdurun rengi olur mu? Bunlar devekuşu gibi başlarını kuma gömmüşler, dünyayı karanlık sanıyorlar. Türkmenler diyorlar. MHP Suriye’deki Irak’taki Türkmenlere ne yaptın. Türkmenlere giden MİT TIR’larını engellemeye çalıştılar. Bunu savunan yandaş dalkavuk medya var. Türkmenleri madden manen destekledik. Anormal şartlara rağmen desteklemeye devam ediyoruz. MHP’nin iktidarda olduğu dönemde 45 milyon dolar yaptıkları yardım var. Biz 3.5 milyar dolar yardım yaptık. CHP’nin ve MHP’nin monşer adayı kısa sürede bunlara uyum sağladı. Defalarca yalan söyledi, söylemeye devam ediyor. İsrail oradan vuruyor bunlar buradan vuruyor." diye konuştu.

10 Ağustos’ta tarih yazılacağını dile getiren Erdoğan, "Tarihimizde milletin seçtiği bir devlet başkanı, cumhurbaşkanı yok. Buna CHP ve MHP karşı çıktı. Hangi yüzle oyunuzu bize verin diyecekler. Paralel devletin aktörleri ortaya çıkmaya başladı. Başbakanı dinleyenler, bakanları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, uluslararası görüşmeleri dinleyenler ortaya çıkmaya başladı. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bunların okullarında çocuklarını okutanlar varsa alsın, dershanelerinden çocuklarınızı alın. Filistin’le ilgili dünyadan ses yok. İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunun mücadelesini de vereceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.