Erdoğan, Irak'ın Yeni Başbakanını Aradı

Erdoğan, Irak'ın Yeni Başbakanını Aradı

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta başbakanlığı resmen devralmaya hazırlanan Haydar el Abbadi ile telefon görüşmesi yaptı. El Abbadi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre dün yapılan görüşmede Erdoğan, iki komşu ülke...

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta başbakanlığı resmen devralmaya hazırlanan Haydar el Abbadi ile telefon görüşmesi yaptı.

El Abbadi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre dün yapılan görüşmede Erdoğan, iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi üzerinde durdu ve bölgeye model olacak bir ilişki tarzı istediklerini söyledi.

Abbadi ise telefon görüşmesi için Erdoğan'a teşekkür ettiği ve cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini kutladı. Irak'ın başbakan namzeti, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulmasını ve terörle mücadelede işbirliğini arzu ettiklerini söyledi. Abbadi, Iraklı sığınmacılara verdikleri insanî destek dolayısıyla da Türkiye'ye teşekkür etti.

Erdoğan ise teröre karşı Irak'ın yanında olduklarını ve tüm unsurların barış içinde bir arada yaşadığı birleşik bir Irak görmeyi arzu ettiklerini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.