Erdoğan, Abd'de Yine Hizmet Hakkında Delilsiz İftiralara Sığındı

Erdoğan, Abd'de Yine Hizmet Hakkında Delilsiz İftiralara Sığındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York merkezli düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi’ne yönelik delilsiz, mesnetsiz iddia ve iftiralarını sürdürdü.Basına kapalı olan toplantıyı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York merkezli düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi’ne yönelik delilsiz, mesnetsiz iddia ve iftiralarını sürdürdü.

Basına kapalı olan toplantıyı CFR kendi internet sitesinden yayınladı. Erdoğan, “ABD’deki bazı medya kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının, 'paralel yapı' adını verdiğimiz bu örgütün kısmen de olsa etkisi altında kaldığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hizmet Hareketi’nin Türkiye’de 30 yıldır varlık gösterdiğini ileri sürerek hareketin tarihini bile çarpıtan Erdoğan, “Son yıllara kadar bu ‘örgüt’, Türkiye içinde ve dünya genelinde eğitim ve yardım faaliyetlerinde bulunan bir örgüt olarak tanınıyordu.” diye konuştu.

Hizmet Hareketi’nin yurt dışında güç elde ederek “tehdit” unsuru haline geldiğini savunan Erdoğan, “Faaliyetlerin, ulusal sınırları aşarak, uluslararası istihbarat taşeronluğuna kadar ulaştığını da tespit ettik." dedi; ancak ellerinde nasıl bir delil, belge olduğuna dair en ufak bir bilgi vermedi.

Erdoğan yine kendisinin yolsuzluk dosyasında “dönemin başbakanı" diye tanımlandığını ileri sürdü. Oysa 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu dosyasında söz konusu ifadenin olmadığı belirlenmişti.

Hizmet Hareketi’ni Amerikalılara “şer cephesi, şer örgütü” gibi aşağılamalarla şikayet eden Erdoğan, hareketin kendilerine muhalif, Türkiye içinde ve ABD başta olmak üzere diğer ülkeler tarafından da kullanıldığı şeklinde temelsiz iddialarda bulundu. Erdoğan, yine harekete gönül vermiş eğitim gönüllüleri hakkındaki ‘‘haşhaşi’’ iftirasını yineledi.

ABD’nin Hizmet Hareketi ile mücadelede kendileriyle ortak hareket etmesini isteyen Erdoğan, Başkan Barack Obama ile bu konuyu etraflıca konuştuklarını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.