Erciyes Üniversitesiyle Kosova Üniversiteleri Arasında Bilimsel İşbirliği

Erciyes Üniversitesiyle Kosova Üniversiteleri Arasında Bilimsel İşbirliği

Erciyes Üniversitesi ve Kosova Üniversiteleri arasında dostluk köprüsü atıldı. Erciyes ile Kosova Üniversiteleri arasında bilimsel alanda iş birliği yapılacak.Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’u makamında ziyaret...

Erciyes Üniversitesi ve Kosova Üniversiteleri arasında dostluk köprüsü atıldı. Erciyes ile Kosova Üniversiteleri arasında bilimsel alanda iş birliği yapılacak.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’u makamında ziyaret eden Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Büyükelçilik Müsteşarı Güner Üreya ve Kayseri Kosova Fahri Konsolosu Emin Hisarcıklıoğlu, her iki ülke üniversiteleri arasındaki işbirliği konuları üzerinde görüş alış verişinde bulundu.

Kosova’nın önemli 8 üniversitesi Kosova Amerikan, İşletme ve Teknoloji, Iliria Kraliyet, Avrupa Vizyon, Priştine, Prizren, Üniversum ve Riinvest Üniversiteleri’nin Erciyes üniversitesi ile her alanda işbirliği yapmayı arzuladığını belirten Büyükelçi Spaiu, Erciyes Üniversitesi’nin 35 yıllık tecrübesinden yararlanmayı arzu ettiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Büyükelçi Spaiu’nun ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu ifade ederek, Erciyes Üniversitesi’nin dünyanın önemli üniversiteleri ile işbirliği yaptığını, Türkiye için çok büyük önem taşıyan Kosova ve üniversiteleri ile her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Keleştemur, “Kosova ile tarihten gelen güçlü bağlarımız vardır. Kosova üniversiteleri ile gerek eğitim ve gerekse bilimsel alanda işbirliği yaparak dünyaya açılmayı arzularız. Önümüzdeki günlerde bir kez daha bir araya gelip hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi belirleyerek, Erciyes Üniversitesi ile Kosova Üniversiteleri arasında atılan dostluk köprüsü üzerinde yürüyerek çok önemli çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükelçi ve beraberindeki Kosova Heyeti’ne çeşitli armağanlar takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.