Erbil'de Bayram Namazı Coşku İle Kılındı

Erbil'de Bayram Namazı Coşku İle Kılındı

Irak Kürdistanı’nda bulunan Erbil şehrinde, sabahın ilk ışıklarıyla camileri dolduran Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı sevinçle karşıladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da Celil Hayyat Camisi’ne yüzlerce Müslüman bayram namaz için...

Irak Kürdistanı’nda bulunan Erbil şehrinde, sabahın ilk ışıklarıyla camileri dolduran Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı sevinçle karşıladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da Celil Hayyat Camisi’ne yüzlerce Müslüman bayram namaz için akın etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Salih Kutlu isimli bir vatandaş, Erbil'de bulunan Kürt ve Türk kardeşleri ile bayramlaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Erbil Valisi Nevzad Hadi ise, İslam dünyasındaki sıkıntılardan üzüntü duyduğunu ifade etti; Ramazan Bayramı’nın barış ve refaha vesile olmasını temenni etti.

Hadi: "Şu anda Irak'ta, Gazze'de, Şam'da, Libya'da Müslümanların yakasını bırakmayan bir savaş var. Bazı gruplar ise İslam adını kötüye kullanarak güzel İslam dinini karalamaya çalışıyor. İslam dini barış ve sevgi dinidir, umarım en kısa zamanda bu sıkıntılar sona erecek." şeklinde konuştu.

Celil Hayyat İmam ve Hatibi Beşir Haddad ise tüm İslam âleminin bayramını kutladı. Allah'tan Müslümanlar arasında kardeşlik ve beraberliği pekiştirmesini istedi.

Bayram namazının kılınmasının ardından Erbilli vatandaşlar hep birlikte bayramlaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.