Erbakan pankartına Emniyet engeli

Erbakan pankartına Emniyet engeli

Torku Konyaspor - Fenerbahçe maçında Erbakan Hoca'ya yapılması planlanan jest emniyet yetkilileri tarafından engellendi

Nalçacılılar taraftar grubu tarafından Torku Konyaspor - Fenerbahçe maçında Eski Başbakanlardan Prof.Dr.Necmettin Erbakan için bir pankart çalışması yapılması planlanıyordu. Haftalar önce Saadet Partisi Gençlik Kolları desteği ile hazırlanan pankart. Maçtan dakikalar önce tribünlere getirilerek provası yapılmışken, yetkililer tarafından ''Siyasi içerik" olduğu gerekçe gösterilerek engellendi. Günler öncesinden sosyal medyada pankartın açılacağı haberini duyan vatandaşlar pankartın açılmaması üzerine olayın sebebi ile ilgili sosyal medyada arayışa girerken, pankartın son anda engellendiği ortaya çıktı. Pankartı kimin engellediği sorusuna ise cevap bulunmuyor. Pankartı Emniyet yetkililerinin talimatı üzerine kaldırıldığı iddia edilirken, görüştüğümüz emniyet yetkilisi ise pankarta Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcilerinden gelen talep üzerine izin vermediklerini belirtti.

ÇARŞI GURUBU ERBAKAN PANKARTI ASMIŞTI

Erbakan Hoca'nı vefatı üzerine Beşiktaş Çarşı Grubu “Mekanın Cennet Olsun Hocam” yazılı bir pankart açmış ve bu pankart toplumun tüm kesimleri tarafından takdirle karşılanmıştı. Toplumu etkileyen pek çok olayda da statlarda konu ile ilgili pankartlar asılıyor. Topluma mal olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulunmuş bir şahsiyeti anma adına, üzerinde hiçbir siyasi ibare bulunmayan bir pankarta ise neden izin verilmediği kafaları karıştırıyor. Vatandaşlar pankartın kimler tarafından ve ne sebeple engellendiğini öğrenmek istiyor.

GEREKLİ İZİNLER ALINMIŞTI

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları da Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçında Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın için hazırlanan "Seni Seviyor ve Özlüyoruz Savunan Adam. Mekanın cennet olsun" yazılı pankartın açılmasına engel olunmasını sert bir dille kınadı. Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar dile getirildi: "18 sene önce Erbakan Hocamızın yolunu kesmek için yapılan post modern darbenin karşısında olup 'Biz rahmetli Erbakan'ın yolundayız' diyenlere ithaf olunur." Organizasyon yapılırken ve planlanırken gerekli izinlerin alındığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi: "Gerekli izinler alındı ve taraftar grubu ile görüşülmüştür. Pankart bir gün öncesinden provası yapılıp stada bırakılmıştır. İçeriğinde hiçbir siyasi malzeme bulunmayan sadece 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın fotoğrafının yer aldığı pankartımız ne yazık ki maç saatine yakın stada girilip pankartımızı açacakken apar topar toparlanıp bir odaya kilitlendiği ve kilitleyenin maçtan bir saat sonrasına kadar kimin olduğunu kimsenin bilmediği görüşülmüştür. Bu yapılan bize bir saygısızlık değil Erbakan Hocamızı seçim malzemesi olarak kullanan AKP ve yandaşlarının aynı yolda gittiklerini söyledikleri Erbakan Hocamıza vefasızlıktır. Bu yapılanlar bizi 18 yıl önce yıpratmadığı gibi bugün de yıpratmamıştır."

AHDE VEFA GÖSTERİLMELİYDİ

Nalçacılılar Grup Lideri İbrahim Apalı, yaptığı açıklamada Saadet Partisi Gençlik Kolları'ndan pankart talebini olumlu bulduklarını belirterek, “Arkadaşlardan gelen talebi uygun bulduk. Çünkü Rahmetli Erbakan Hoca Konyamızın yetiştirdiği bir değer. Ahde vefa olarak bu pankartı yayınlamak istedik. Siyasete bulaşmak istemiyoruz. Zatin pankartta siyasi bir öge yoktu. Son anda engellendi” şeklinde konuştu. Toplumun bir değeri olan bir şahsiyetin pankartının engellenmesine tepki gösteren vatandaşlar da olayı kınadı. Olayla ilgili sorumlulardan cevap bekliyor. Hazırlanan pankart üzerinde "Seni seviyoruz ve özlüyoruz savunan adam / Mekanın cennet olsun" yazıyordu.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

11017502_847479678646993_1778538747470796912_n.jpg

11038126_884116154944413_8286529375717412555_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.