Erbakan imzalı elektrikli otomobil Konya'yı temsil etti

Erbakan imzalı elektrikli otomobil Konya'yı temsil etti

TÜBİTAK Elektromobil Yarışması'nda Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan 'Pars' isimli elektrikli otomobil Konya'yı başarı ile temsil eden tek araç oldu

Tamamı Seydişehir'de fakülte atölyesinde imal edilen otomobil saatte 80 km hıza ulaşabiliyor. TÜBİTAK yarışmasına başvuran ve yaklaşık 10 testten başarı ile geçen elektrikli otomobil, yarışmada Konya'yı gururla temsil etti. Otomobil üzerinde yer alan bir detay ise beğeni topladı. Makina Mühendisliği öğrencileri tarafından aerodinamik testlere tabi tutularak tasarlanan otomobilin arka bölümünde Devrim Otomobili'nin mimarı, eski Başbakanlarımızdan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın imzası yer alıyor.

whatsapp-image-2017-08-27-at-23.28.12.jpeg

NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, TÜBİTAK Elektromobil Yarışması'nda Konya'yı hatta, Anadolu'yu başarı ile temsil ettiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin tasarladığı otomobil, düşük enerji tüketimi ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 liraya dolan batarya ile 100 kilometre yol yapabiliyor. Aracımızın geliştirilmesinde emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

whatsapp-image-2017-08-27-at-23.28.13.jpeg

HARİKA BİR TAKIM ÇALIŞMASI OLDU

Projenin yapımında öğrencilerin teoriyi uygulamaya dökmesi açısından çok fayda gördüklerinin altını çizen Arıkan, şöyle konuştu: “Projeyi usta çırak ilişkisi gibi sürdürülebilir bir proje haline dönüştürdük. 4. sınıf öğrenciler artık usta haline geldi, 1. ve 2. sınıf öğrencileri bir çırak modunda bu projede görev alıyorlar. Harika bir takım çalışması oldu. Aracımızın yapımı yaklaşık 1 yıl sürdü. Tamamı Seydişehir'de yapılan bir otomobil ürettik. Öğrencilerimiz ve biz bunun hazzını yaşıyoruz. Öğrenciler tasarladıklarını üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerimiz tasarımlarını geliştirmeye devam edecek. Öğrencilerimizin bir sonraki hedefi ise motor tasarlamak. Türkiye büyük araç fabrikalarını kurduğunda bu gençlerimiz oralarda tasarım ve üretim mühendisi olarak kilit rol oynayacaklardır. Buna inanıyoruz. Amacımız özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

whatsapp-image-2017-08-27-at-23.28.14.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum