Erbakan Hoca'ya borçluyuz

Erbakan Hoca'ya borçluyuz

AGD Konya Şubesi tarafından sabah namazında Kapi Camii'nde düzenlenen Erbakan Hoca'yı anma programında konuşan Hasan Basri Balcı, “Eğer bugün Müslümanlar olarak maddi ve manevi pek çok şeyden nimetleniyorsak bunu O'na borçluyuz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, vefatının 4.yıl dönümü nedeniyle Prof.Dr.Necmettin Erbakan için bir anma programı düzenlendi. Sabah namazı sonrası Kapu Camii'nde düzenlenen programa Saadet Partisi genel İdare Kurulu Üyeleri Lütfi Yalman ve Mehmet Şen, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda vatandaş katıldı. 1969'da İslam davası için yola çıkan ve bu yolda canını veren Erbakan Hoca için böyle bir program organize ettiklerini belirten AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, şöyle konuştu: “Bazı insanlar hayrın, bazı insanlar da şerrin anahtarıdırlar. Erbakan Hocamız, hayrın anahtarıydı. Konya'dan başlattığı hareket dünyaya yayıldı. İslam'ın hakimiyeti için çalıştı. Buradan Tahir Hocamızı, Ali Ulvi Kurucu, Hacı Veyis Zade hocalarımızı da anıyoruz. Hepsi Hakk'ın hakimiyeti için çalıştılar. Allah (C.C.) 'İçinizden hayra çağıran bir topluluk bulunsun' buyuruyor. İnşaallah biz de Hakk'ın hakimiyeti için çalışırız. Allah birliğimizi bozmasın.”

İstanbul Kısıklı Camii imim Hatibi ve dünya birincisi hafız Habib İspirli katılımcılar Kur'an ziyafeti sundu. Program, Hasan Basri Balcı Hoca'nın sohbeti ile devam etti. Allah yolunda cihad edip o yolda ölen Erbakan'ı anmak için toplandıklarını belirten Balcı, "Allah bizleri ecdadımızın yaptığı gibi dünyaya Hakk'ın hakimiyeti için çalışanlardan eylesin. Erbakan hocamız 'Kim sabah namazını kılar, mekruh vakit bitinceye kadar ibadet yapar, ardından da işrak namazını kılarsa hac ve umre sevabı alır' hadis-i şerifini bildiği için ömrü boyunca bu ibadeti aksatmamıştı" dedi.

ÖMRÜNÜ ALLAH'A ADADI

Erbakan Hoca'nın Peygamber Efendimiz'in hadislerine çok hakim olduğunu ifade eden Balcı, şöyle konuştu: "O bazı alimlerden çok hadisleri ezber bilir ve günlük hayatta hadisleri hayata yerleştirirdi. Bazı insanlar eserleriyle yaşar. O da bıraktığı eserleriyle yaşayacaktır. Erbakan Hoca ömrünü İslam'a ve Müslümanlara adamıştır. Vefatı ile şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyoruz. O Konya'dan tek kişi olarak başlattığı hareketini başbakanlık ile taçlandırmış, dünyaya yayılarak Hakk'ı anlatmıştır. O, nasıl anılmak istersiniz sorusuna 'Allah yolunda malı ve canı ile cihad edip can vermiş bir mümin olarak anılmak isterim' buyurarak, yaşamını tek cümle ile özetlemiştir. Eğer bugün Müslümanlar olarak maddi ve manevi pek çok şeyden nimetleniyorsak bunu O'na borçluyuz. Ben de bu kürsüden vaaz ediyorsam O'nun sayesindedir. Allah kendisinden razı olsun. Binlerce imam-hatip okulunun açılmasına vesile olarak memleket insanının yetişmesini sağlamıştır. Ülkemiz 1 asır sonra O'nun sayesinde Kıbrıs'ta toprak kazanmıştır. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmet etmiştir. Bosna savaşında Boşnaklara yaptığı yardımları herkes biliyor."

GENÇLERE EN İYİ ÖRNEK

Akademik ve manevi eğitimini bir arada tamamlamasıyla Erbakan'ın gençlere en iyi örnek olduğunu ifade eden Balcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite ve doktora eğitimini tamamlarken Mehmet Zahit Kotku gibi pek çok alimden istifade etmiş, önlerinde diz çökmüştür. Tek gayesi vardı İslam'ın hakimiyeti. Partileri kapatıldı. Bu partilerin kapatılma gerekçesi “İslami bir düzen istiyor” idi. Bu onun yaptıklarına şahitlik eder. Tüm kınamalara rağmen sünnetten ayrılmadı. Topladığı ilk bakanlar kuruluna besmele ve fatiha ile başlamıştır. Biz bile zaman zaman ortamlarda çekinirken o hiçbir şekilde çekinmemiş, dik durmuştur. Tüm yoğun programına rağmen sünnetleri hiç terk etmez, 'Namazı eksiltmeyin' derdi. Gece abit olmayan gündüz mücahit olamaz. O'nun bu ülkeye yaptıklarını görmek için nerelerden bu hale geldiğimizi anlamak lazım. İslam'ın sadece namaz oruç değil Kur'an için çalışmak ve malı, canıyla cihad etmek olduğunu öğretti. Allah O'nun gibilerin sayısını artırsın.”

Daha sonra kürsüye dünya birincisi hafız Adem Beşer gelerek Kur'an tilavetinde bulundu. Programın sonunda Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Erbakan Hoca için okunan hatimlerin duasını yaptı. Cami çıkışında katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.