Erbakan Hoca vefat yıl dönümünde anılacak

Erbakan Hoca vefat yıl dönümünde anılacak

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, sadece Türkiye’de değil yurt dışında da daha önceki yıllarda olduğu gibi yeniden anılacak. Anma programlarının teması "Nezaket ve Dürüstlük" olacak

Hafta kapsamında Türkiye’de il ve ilçe merkezlerinde 300’ü aşkın noktada önemli anma etkinliklerine imza atılacak. Erbakan, sadece Türkiye’de değil yurt dışında da daha önceki yıllarda olduğu gibi yeniden anılacak. Anma etkinlikleri Avrupa’da 50 bölge merkezinde Saadet Partisi ve Milli Görüşçü kuruluşları eliyle düzenlenecek. Erbakan, dünyanın birçok yerindeki siyasi hareketler tarafından da vefat yıldönümü münasebetiyle yapılacak programlarla anılacak.

Saadet Partisi Tanıtma Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl bir ana tema belirleniyor. Merhum Erbakan’ın ortaya koyduğu fikirlerin daha net bir şekilde toplumlara, kitlelere aktarılması adına planlanan programların bu yılki ana teması olarak ‘Nezaket ve Dürüstlük’ belirlendi.

ERDEMLERİNİ SİYASET KURUMUNA TEKRAR HATIRLATMALIYIZ

 Yazıcı, belirlenen ana temaya ilişkin ise, “20 yıl evvelki siyasi tarihimize baktığımızda liderlerin meselelere yaklaşımları, tartışma ortamları ve siyasi çekişmelerindeki üslup ve seviyeye hasret kalınmıştır. Bu noktada Türkiye siyasi tarihinde yarım asırlık geçmişi olan Milli Görüş Hareketi ve merhum lideri Necmettin Erbakan Hocamızın siyasi nezaketini, dürüstlüğünü, çalışkanlığını ve güzel ahlakını yâd etmemiz gerekliliğine inandığımız için, bu erdemleri ve hasletleri topluma ve siyaset kurumuna tekrar hatırlatmak için bu yılki Erbakan Haftası temamızı ‘Nezaket ve Dürüstlük’ olarak belirledik. Siyasetin olması gereken üslupla gerçekleşmesi en büyük arzumuz. Belirlediğimiz tema buna hizmet ediyor. Ve bu kavramları en güzel şekilde taşıyacak siyasi parti de Saadet Partisi’dir” diye konuştu.

TOPLUMUN GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ

Erbakan Haftası etkinliklerinin koordinesini yürüten Saadet Partisi Tanıtmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Saadet Partisi eski Genel Başkanı ve Milli Görüş Hareketi’nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayırla yâd edilmesi ve ortaya koyduğu fikirlerin nesillere aktarılması için her yıl Erbakan Haftası kapsamında birtakım etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Yazıcı, “Merhum Hocamızın ülkemiz ve insanlığın problemlerine yönelik ortaya koyduğu çözüm yollarını ve meselelere yaklaşımını yeniden toplumların gündemine getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

CAMİLERDE DUALAR EDİLECEK

Anma etkinlikleri kapsamında, Türkiye’nin 81 ili ve bütün ilçelerinde dualar edilecek. Aynı hafta içerisinde belirlenen bir gün yatsı namazı sonrası camilerde bir araya gelecek olan vatandaşlar, Erbakan için hatimler indirecek, dualar edecek. Tüm bunların yanı sıra Erbakan için ülke genelinde çeşitli resim sergileri, fikir duvarı çalışmaları yapılacak. Erbakan’ın sözlerinin yer aldığı kitapçıklar ve broşürler de vatandaşa dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum