Erbakan Hoca düşünmeye teşvik ederdi

Erbakan Hoca düşünmeye teşvik ederdi

Konya’da "İlim ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu konferansta konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, “Erbakan Hoca soru sormayı ve sorgulamayı teşvik ederdi” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversite Komisyonu ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Belde-i Muhayyere Topluluğu ve Kişisel Gelişim Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği "İlim ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu konferans, NEÜ Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ve Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın konuşmacı olarak katıldı.  Programın açılışında konuşan AGD NEÜ Komisyon Başkanı Sadettin Aksu, “Biz bu çalışmaları Allah rızası için yapıyoruz.  Siyasetin Allah rızası için yapılabileceğini Erbakan Hoca öğretti. Bizler de onun izinden hakkı ile çalışmaya devam ediyoruz. Hocamız akıntıya karşı kürek çekmiş, 24-25 yıl siyasi yasaklı olarak bulunmuştur. Yasak kalktıktan sonra da ölünceye kadar çalışmıştır. Bizler bu birimlerde çalışırken yılgınlık gösteremeyiz” şeklinde konuştu.

img_1137.jpg

İSLAM İLE SİYASETİ HİÇ AYIRMADI

Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da yaptığı konuşmada Necmettin Erbakan anma programlarına her geçen yıl ilginin daha da arttığına işaret ederek, “Çünkü her geçen gün onun eksikliğini hissediyoruz. Her geçen yıl onun söylediklerini anlamaya ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Üniversiteli gençlere seslenen Kurdaş, Erbakan Hoca’nın ‘İslam ve İlim’ kitabının mutlaka okunması gerektiğini söyledi. “Erbakan Hoca İslam ile ilimi, İslam ile siyaseti hiç ayırmamıştır” diyen Kurdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erbakan Hocamız vahyi ilmi de fenni ilmi de kullanırdı. ‘Akıl bir işi sonunu düşünmek’ der, sebep ve sonuç ilişkisinin önemine dikkat çekerdi. Allah’ın bize verdiği en büyük nimetin iman olduğunu ifade ettikten sonra, ikinci büyük nimetin imanın emrindeki akıl olduğunu söylerdi. Soru sormayı ve sorgulamayı teşvik ederdi. İlim, cihad ve siyasette hep faydayı sorgulardı. Bir iş yapılacaksa ‘Bu ne kazandıracak?’ der ‘Ya sonra?’ diye sorardı. Neden sorusu geçmiş ile ilgilidir. Niçin diye sorar, gelecek ile ilgili sorular sorar ve sorgulatırdı.”

mustafa-kurdas-(8).jpg

DÜŞÜNMEYE TEŞVİK EDERDİ

Erbakan Hoca’nın akademik tezlere önem verdiğine işaret eden Kurdaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Fakat, ifsadın büyük çoğunluğunun da bu tezler vasıtası ile yapıldığını söylerdi. O ilim dünyasına da önemli eleştiriler getirmiştir. Erbakan, siyasi hayata en çok ilim adamını, profesörü, siyasete kazandıran liderdir sanırım. Erbakan Hoca’nın formülleri vardı. Bir kişiyi karşısına alıp Milli Görüş’ü anlatacağı zaman önce ‘İnsan niçin yaratıldı?’ diye sorar ve düşünmeye teşvik ederdi. Niçin cihat edilmesi gerektiğini, Siyonizmle mücadele etmenin önemini anlatırdı. En önemli formüllerinden biri,  sıfır eksi 1’den büyüktür der ve bu davada kaybetmenin olmadığını anlatırdı. Helal olan 3’ün haram 5’ten büyük olduğunu söylerdi. Adil Ekonomik Düzen bildiğiniz gibi 31 madde olarak yazılmıştır. Bunlara bir madde ekleyemez, bir madde çıkaramazsınız derdi. Çünkü o maddeler Kur’an referans alınarak yazılmıştı.”   

mahmut-hakki-akin-(2).jpg

BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYOR MUYUZ?

Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın da konuşmasında Erbakan hocanın verdiği mücadelenin kaynağına bakılması gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Erbakan Hocayı ne kadar övsek veya yersek buradakilere bir fayda sağlamaz. Fakat yaşanmış bir hayat var. Onun mücadelesine bakmamız lazım. O hep hak-güç mücadelesini anlattı. Biz hakkın yanında mıyız yoksa gücün yanında mıyız buna bakmak lazım. O görevini yapmış ve bir miras bırakmıştır. Peki biz görevimizi yapıyor muyuz? Erbakan Hoca’nın okulları birincilik ile bitirdiğini anlatıyoruz. Onu örnek alıyorsak aynı başarıya ulaşmamız lazım değil mi?” İslam’ın amacının sadece Müslümanların mutluluğu olmadığını ifade eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erbakan Hoca bu anlayışla ‘Tüm insanlığın saadetini’ hedeflerdi. Bizler siyasetin Müslüman milliyetçiliğini yapamayız. İslam’ın dirilişi, insanlığın dirilişidir. Erbakan Hoca insanlığın saadetini istiyordu ve bu evrensel bir çabadır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_1156.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.