Enver Aysever'in yeni adresi belli oldu

Enver Aysever'in yeni adresi belli oldu

Aykırı sorular adlı programı yayından kaldırılan Enver Aysever, yeni adresini ve aldığı teklifleri açıkladı.

Kitabı 'Bu roman o kız okusun diye yazıldı' ve CNN Türk'teki Aykırı sorular adlı programının haftada bire düşürülmesinin ardından tamamen kaldırılmasıyla gündemden düşmeyen Enver Aysever, programının neden kaldırıldığı, yeni çıkan kitabı , Ahmet Hakan'la olan polemiği ve aldığı yeni tekliflerle ilgili Medya Tava'dan Canan Kaya'ya önemli açıklamalar yaptı.

Aysever, röportaj esnasında gelen mesajla 'programının yayından kaldırıldığını' öğrendi ve sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Aysever, Ekim ayından itibaren BirGün'de yazacağını ve dört kanaldan program teklifi aldığını, özellikle bir tanesinin ana akım medya kanalı olduğunu ve kendisine 'kapımız sana hep açık dendiğini' açıkladı.

İşte o röportajdan önemli satırlar:

EKİM AYINDAN İTİBAREN BİRGÜN'DE YAZACAK

BirGün benim eski yazdığım gazetem olduğu için zaten ısrar ediyorlardı. İbrahim Aydın ve Barış İnce başta olmak üzere hepsini çok severim. Fakat ben iki sebepten dolayı köşe yazmak istemiyordum. Birinci sebebim şu idi; 'Aykırı Sorular'da her akşam soru sorduğumdan, fikirlerimi açıklarsam deşifre olurum ve deşifre olduğum insanlara soru sorarak bir adalet terazisini de sarsabilirim diye düşündüm. Kendi fikirlerim, değil onların düşünceleri duyulsun istiyordum.

Öte yandan köşe yazarlığında her gün köşe yazacak kadar büyük fikirlerimiz olduğuna inanmıyorum. Her gün bir Recep Tayyip Erdoğan'a küfür etmek bir yazarlık değil bence. Dolayısıyla yazabileceğim sayıda, örneğin haftada iki gibi yazmayı düşünüyorum. Her gün düşünerek edebiyata ihanet etmeden özgün bir dil kullanarak bu işi yapmak istiyorum.

enver.jpg
"DÖRT AYRI KANALDAN ARANDIM" 

"Dört televizyon kanalından arandım. Bunlardan üçü olanakları çok dar olan alternatif kanallar. Biri de ana akım medyada önemli bir kanal. 'Sana kapım sana sonuna kadar açıktır' diyen çok insan oldu. Kapılarını aralamış olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."

"BARIŞ TÜNAY BENİM ARKADAŞIMDIR"

Barış Tünay her şeyden önce benim arkadaşımdır. Dolayısıyla Tünay'a medya üzerinden cevap veremem. Kendisini severim ve sevmeye de devam edeceğim. Kendisiyle işten dolayı arkadaş olabiliriz ama arkadaş olduktan sonra iş geri planda kaldı. Barış Tünay, CNN Türk'ün Genel Yayın Yönetmeni ve böyle de kalsın isterim. Başına bir iş gelsin istemem.

İkinci olarak, Aydın Doğan'ın profesyonel bir medya patronu olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla profesyonel bir medya patronu olarak hepimize eşit mesafede ve olabildiğince özgür bir zemin yaratmaya çalıştığını da düşünüyorum.

Fakat şöyle bir durum var; ülkenin koşulları ve içinde bulunduğumuz toplumsal iklim zaman zaman insanlara hak etmedikleri konumlar doğurabilir. Bunlar da zaman içersinde dönüşebilir.

AHMET HAKAN POLEMİĞİ

Gelelim Ahmet Hakan konusuna... Ahmet Hakan'la yaşadığınız polemiği sormak istiyorum. Sizce Hakan neden böyle bir açıklama yapma gereği duydu? Aranızda bir problem mi yaşandı?

Hayır bir tartışmamız olmadı. Medya dünyasında insanlar zaman zaman birbirlerine takılırlar. O da bana takılmış. Bu kötü bir şey değil ki.

Fakat yazısında 'Bir çift sözüm var' diyerek eleştiriyor sizi. Bu takılmanın ötesinde bir durum değil mi?

Bir gazeteci olarak bu soruyu bana soruyorsun ama bu sorunun muhatabı ben değilim. Sorunun muhatabına sormak gerekiyor sanırım. Açıkçası kendisiyle çok samimi değilim. Samimi olmamamın nedeni de program günlerimiz ayrıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.