Enternasyonalist Komite’den Batman Belediyesi'ne Ziyaret

Enternasyonalist Komite’den Batman Belediyesi'ne Ziyaret

İspanya’nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren Enternasyonalist Komite üyeleri Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. İspanya’nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren, aynı zamanda bir siyasi oluşum olan Enternasyonalist Komite üyeleri, Batman Belediyesi’ni...

İspanya’nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren Enternasyonalist Komite üyeleri Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

İspanya’nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren, aynı zamanda bir siyasi oluşum olan Enternasyonalist Komite üyeleri, Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. İŞİD'in Şengal’e saldırmasının ardından Batman’a göç etmek zorunda kalan Ezidi vatandaşların durumunu yerinde görmek amacıyla Batman’a gelen Enternasyonalist Komite üyelerini, belediye eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Belediye Dış İlişkiler Sorumlusu Özgür Özbek ile birlikte başkanlıkta ağırladı.

Aralarında İgor Olabarrieta, Sergio Escolar, Amagoia Zelaieta, İnigo Antepara, Aritza Wain ve Ainhoa Alberdi’nin bulunduğu komite üyeleri, halk evlerinde ve Batman merkez köylerine yerleşen Ezidileri ziyaret ederek durumlarını yerinde gördüklerini, Batman Belediyesi Selis Kadın Danışmanlık Merkezi ve Batman Kent Konseyi yetkilileriyle bu çerçevede bir araya geldiklerini, son olarak da Batman Belediyesi’ni ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Batman Belediyesi çalışmaları ile kent hakkında komite üyelerine bilgi veren Eşbaşkan Sabri Özdemir, Enternasyonalist Komite üyelerinin Ezidi yurttaşların yaşadıkları büyük trajediye gösterdiği ilginin anlamlı olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.